Πρόστιμα 5.000 ευρώ σε καταστηματάρχες που δίνουν take away ποτά

Τα υπαίθρια πάρτι προκαλούν ανησυχία στους επιστήμονες

Έντονος προβληματισμός και ανησυχία επικρατεί στις υγειονομικές αρχές της χώρας μετά από τα υπαίθρια «πάρτι» που στήθηκαν στην Αγία Παρασκευή και στον Βόλο. Γι’ αυτόν τον λόγο θα σταματήσουν οι συστάσεις και θα αρχίσουν τα τσουχτερά πρόστιμα. 

Αγία Παρασκευή: Επεισόδια με 300 νεαρούς που έκαναν υπαίθριο «πάρτι»

Συγκεκριμένα από την ερχόμενη Δευτέρα, ίσως και νωρίτερα, το πρόστιμο για τους καταστηματάρχες που αψηφούν τα μέτρα θα ανέρχεται στα 5.000 ευρώ. Παράλληλα, θα σφραγίζεται το κατάστημα για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ενώ σε περίπτωση υποτροπής θα αφαιρείται η άδεια λειτουργίας.

Όσον αφορά στους πολίτες που αψηφούν τις συστάσεις και συνωστίζονται σε ανοιχτούς χώρους θα ισχύσει το πρόστιμο των 150 ευρώ για τη μη τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας.

Κορωνοϊός: 147 οι νεκροί στη χώρα - Κατέληξε 89χρονη στο «Σωτηρία»

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του για όσα συνέβησαν χθες το βράδυ στην Αγία Παρασκευή λέγοντας χαρακτηριστικά: «Έτσι άνοιξε η πύλη της κολάσεως για την Ιταλία».

Την επόμενη Δευτέρα (11/05) θα γίνουν στοχευμένοι έλεγχοι και βεβαιώσεις προστίμων, καθώς σύμφωνα με στελέχη της γ.γ Πολιτικής Προστασίας, θα υπάρχουν τα επιδημιολογικά στοιχεία της εβδομάδας που διανύουμε, σε συνδυασμό με τα τεστ που κάνουν τα κινητά συνεργεία του ΕΟΔΥ. Αν διαπιστωθεί μεγάλη αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα, τότε πιθανότητα θα υπάρξει επαναφορά κάποιων μέτρων προκειμένου να μην υπάρξει περαιτέρω διασπορά του ιού στην κοινότητα. 

Πρόστιμα 

Χθες Τρίτη η ΕΛ.ΑΣ βεβαίωσε 66 παραβάσεις σε όλη τη χώρα για μη τήρηση αποστάσεων και μη χρήση μάσκας, με τους πολίτες να καλούνται να πληρώσουν το πρόστιμο των 150 ευρώ. 

Συγκεκριμένα στην Αττική βεβαιώθηκε 42 παραβάσεις, επτά στη Θεσσαλονίκη και πέντε στην Ήπειρο.

Ενενήντα πρόστιμα επιβλήθηκαν σε όλη την επικράτεια για μετακίνηση εκτός νομού του τόπου κατοικίας και δέκα συλλήψεις για παράνομη λειτουργεία καταστημάτων. 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top