Άνοιγμα σχολείων με στάση εργασίας από την ΟΛΜΕ

Καταγγελίες για ρατσιστική συμπεριφορά από δημάρχους

Τη Δευτέρα ανοίγουν τα σχολεία για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου και από σήμερα οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να επιστρέψουν στις θέσεις τους για να προετοιμάσουν την επανέναρξη της σχολικής χρονιάς.

Άνοιγμα σχολείων: Αρνούνται οι εκπαιδευτικοί να επιστρέψουν στις 6 Μάϊου

Ωστόσο η ΟΛΜΕ έχει προκηρύξει στάση εργασίας για τις τρεις πρώτες ώρες των ημερήσιων και εσπερινών σχολείων και καλεί τις ΕΛΜΕ να προκηρύξουν στάσεις για το υπόλοιπο του ωραρίου. 

Παράλληλα, η ΟΛΜΕ παρακινεί τους εκπαιδευτικούς που είτε είναι οι ίδιοι, είτε έχουν κάποιο μέλος της οικογένειας σε ευπαθή ομάδα να κάνουν χρήση των προβλεπόμενων αδειών για τις 7 και 8 Μαΐου. 

Κορωνοϊός: Είναι, εν τέλει, τα παιδιά ασφαλή;

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο οργανωτικός γραμματέας της ΟΛΜΕ, Ν. Παπαχρήστος κατήγγειλε ρατσιστική αντιμετώπιση σε βάρος εκπαιδευτικών από συγκεκριμένους δημάρχους κυρίως νησιών. 

Όπως είπε, κάποιοι δήμαρχοι νησιών στοχοποιούν εκπαιδευτικούς που επιστρέφουν από την Αθήνα στις υπηρεσίες τους, αναγκάζοντάς τους να μπουν σε καραντίνα για 14 μέρες, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει τέτοια εντολή από το υπουργείο Παιδείας. 

Άνοιγμα σχολείων: Έτσι θα επιστρέψουν οι μαθητές - Οδηγίες από το υπουργείο

Εκτός αυτού, ο κ. Παπαχρήστος σημείωσε ότι αν μπουν σε καραντίνα οι εκπαιδευτικοί, δε θα υπάρχει προσωπικό για να ανοίξουν τα σχολεία. 

Η ΟΛΜΕ καταγγέλλει επίσης ελλιπή μέτρα ασφαλείας στα σχολεία, λέγοντας ότι δεν έχουν γίνει απολυμάνσεις σε αρκετές μονάδες, ενώ σε πολλά δεν υπάρχουν αντισηπτικά. 

Πιθανόν να μην ανοίξουν δημοτικά και νηπιαγωγεία - Από τι εξαρτάται

Ο κ. Παπαχρήστος έθεσε επίσης το θέμα εκπαιδευτικών που αντιμετωπίζουν απλά υποκείμενα νοσήματα, όπως άσθμα ή πίεση και κινδυνεύουν και αυτοί σε περίπτωση που νοσήσουν από κορωνοϊό. 

Παρ΄όλ’ αυτά από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας σημειώνεται ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να επιστρέψουν στα σχολεία με ασφάλεια οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top