Πιθανόν να μην ανοίξουν δημοτικά και νηπιαγωγεία - Από τι εξαρτάται

Κεράμεως: Οι ειδικοί έχουν ξεκάθαρα ταχθεί υπέρ του σταδιακού ανοίγματος

«Ο καθένας, κάθε κόμμα, μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Εδώ ακούμε τους ειδικούς... Είτε τους εμπιστευόμαστε από την αρχή της κρίσης, ή δεν τους εμπιστευόμαστε. Οι ειδικοί έχουν ξεκάθαρα ταχθεί υπέρ του σταδιακού ανοίγματος των εκπαιδευτικών δομών υπό προϋποθέσεις».

Αυτό είπε η Νίκη Κεράμεως, μιλώντας στον Σκάι, για το σχέδιο της κυβέρνησης για το άνοιγμα των σχολείων.

«Ο κ. Τσιόδρας χθες παρουσίασε τα αναλυτικά επιστημονικά δεδομένα που δικαιολογούν αυτή την σημαντική απόφαση», εξήγησε η υπουργός Παιδείας.

Καταργείται η έξοδος με αποστολή SMS στο 13033

Άνοιγμα σχολείων: Οι έξι λόγοι που ελήφθη η απόφαση

Σύμφωνα με την ίδια, η απόφαση για την επαναλειτουργία των δημοτικών και των νηπιαγωγείων θα ληφθεί προς το τέλος Μαΐου και θα εξαρτηθεί από την πορεία του ίου και από τα επιδημιολογικά δεδομένα. Αν η συνολική πορεία δεν είναι καθοδική, δε θα ανοίξουν.

Πρόστιμο 150 ευρώ για είσοδο σε καταστήματα δίχως μάσκα - Πού ισχύει

Ματαιώνονται οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις

Η υπουργός Παιδείας τόνισε πως ματαιώνονται οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις και πως η βαθμολόγηση θα γίνει στη βάση της βαθμολογίας των τετραμήνων και της πορείας του μαθητή στη φετινή χρονιά. 

Όσον αφορά τέλος τους μαθητές με συγκεκριμένες παθήσεις, η υπουργός είπε πως υπάρχει η δυνατότητα να μην προσμετρώνται οι απουσίες βάσει ειδικού λόγου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top