Κορωνοϊός: Είναι, εν τέλει, τα παιδιά ασφαλή;

Αναπάντητα τα ερωτήματα των γονέων

Προβληματισμό και αναστάτωση επικρατεί στις οικογένειες, όσον αφορά στο άνοιγμα των σχολείων. Οι γονείς δεν ξέρουν αν πρέπει να στείλουν τα παιδιά τους πίσω στα θρανία. Οι λοιμωξιολόγοι πριν από δύο μήνες αποκαλούσαν τα παιδιά «κινητές βόμβες». 

Τσιόδρας: «Κάποιοι προσπαθούν να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του κόσμου»

Τα ερωτήματα των γονιών είναι πολλά. Τι άλλαξε από την αρχική εκτίμηση των ειδικών ότι τα παιδιά αποτελούν βόμβες ιού; Ποια νέα επιστημονικά δεδομένα προέκυψαν και τεκμηρίωσαν ότι ο κίνδυνος μεταδοτικότητας της νόσου από τα παιδιά είναι τελικά μικρότερος από αυτόν που πιστεύαμε; Οι γονείς δηλώνουν προβληματισμένοι και αγχωμένοι και φυσικά διστάζουν να στείλουν τα παιδιά τους πίσω στα σχολεία.

 

Ανοίγουν τα σχολεία με τάξεις των 15 μαθητών–Πώς θα γίνουν οι Πανελλαδικές

«Ποτέ δεν είπα ότι τα παιδιά είναι υγειονομικές βόμβες! Αλίμονό μου!»

Ο λοιμωξιολόγος κ. Σωτήρης Τσιόδρας, απαντώντας στα ερωτήματα και στις ανησυχίες των γονέων, δήλωσε σήμερα: «Καταρχάς, δεν είπα ποτέ ότι τα παιδιά είναι υγειονομικές βόμβες. Αλίμονο μου! Αν έλεγα τέτοιο πράγμα έπρεπε να με καθαιρέσετε αμέσως από εκπρόσωπο και και βρείτε άλλον εκπρόσωπο Τύπου. Και όλο και περισσότερα δεδομένα δημοσιεύονται συνέχεια και από την Κίνα, από την πρώτη επιδημία και από τις επιδημίες της Ευρώπης και από τις επιδημίες των ΗΠΑ ότι τα παιδάκια, δόξα τω Θεώ, ευτυχώς κινδυνεύουν λιγότερο από τη νόσο, γι΄ αυτό και προηγούνται στις προσπάθειες τις επανόδου της κοινωνίας στην κανονικότητα». 

«Δεν υπάρχει κανένας σκοπός πειραματισμού»

Όπως δήλωσε και στο χθεσινό δελτίο ειδήσεων του Star ο αναπληρωτής καθηγητής επιδημιολογίας και προληπτικής ιατρικής ΕΚΠΑ, κ. Δημήτριος Παρασκευής: «Δεν υπάρχει κανένας σκοπός πειραματισμού. Γίνονται προσεκτικά βήματα τα οποία επανεξετάζονται, μίας ή δύο εβδομάδων».

Άνοιγμα σχολείων: Με αντισηπτικά κι ένα μαθητή ανά θρανίο

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στην αρχή της επιδημίας τα παιδιά... κλειδαμπαρώθηκαν στο σπίτι. Δεν έκλεισαν μόνο σχολεία, αλλά και παιδικές χαρές, ενώ απαγορεύτηκαν οι επισκέψεις σε παππούδες και γιαγιάδες. 

«Τα παιδιά δεν είναι στο απυρόβλητο»

Όπως δήλωσε η παιδίατρος Άννα Παρδάλη: «Η εμπειρία μας και η έρευνα δείχνει ότι ευτυχώς ο αρχικός κανόνας που ισχύει για όλες τις αναπνευστικές ιώσεις, όπως είναι για τη γρίπη, π.χ., δεν ισχύει για τα παιδιά, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τα παιδιά είναι στο απυρόβλητο ή δε νοσούν ή δε μεταδίδουν καθόλου»!  

Δείτε ολόκληρο το δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top