Κορωνοϊός: Τρεις νέοι θάνατοι στη χώρα - Μόλις οκτώ νέα κρούσματα

Συνολικά 2.620 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον ιό

Τρεις νέους θανάτους από κορωνοϊό στη χώρα μας ανακοίνωσε στην ενημέρωση του Σαββάτου ο λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας, ενώ καταγράφηκαν μόλις οκτώ νέα κρούσματα.  

Ποια καταστήματα ανοίγουν, πότε και με ποιους περιορισμούς- Αναλυτικά

Στη «μαύρη» λίστα προστέθηκε ένας άνδρας 57 ετών, ο οποίος κατέληξε στο «Σωτηρία» τα ξημερώματα, ενώ δύο ακόμα συμπολίτες μας, ένας 88χρονος και ένας 83χρονος, άφησαν την τελευταία τους πνοή στο ΝΙΜΤΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες και οι τρεις είχαν υποκείμενα νοσήματα.  

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.620 και των θανάτων σε 143. Διαδωληνωμένοι παραμένουν 37 ασθενείς και η διάμεση ηλικία τους είναι τα 67 έτη. Οκτώ από τους ασθενείς είναι γυναίκες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι 77 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Επιπλέον, μέχρι στιγμής έχουν ελεγχθεί συνολικά 78.207 δείγματα.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, όσοι παίρνουν φάρμακα με στατίνες θα πρέπει να τα συνεχίσουν. Όπως ανέφερε, τα τελευταία επιστημονικά συμπεράσματα έχουν καταδείξει ότι ο κορωνοϊός προσβάλλει το καρδιαγγειακό σύστημα. «Δεν υπήρξε διαφορά στην πιθανότητα νόσου στους ασθενείς που έπαιρναν τα φάρμακα σε σχέση μ αυτους που δεν τα έπαιρναν και στις τρεις μελέτες παρατήρησης που εξέτασαν δεκάδες χιλιάδες άτομα από διαφορετικούς πληθυσμούς στον κόσμο» υπογράμμισε ο κ. Τσιόδρας. 

Covid - 19: Εγκρίθηκε στις ΗΠΑ το φάρμακο Remdesivir

Όσο για το φάρμακο Remdesivir, το οποίο εγκρίθηκε προσωρινά στις ΗΠΑ, ο λοιμωξιολόγος είναι ότι είναι το πρώτο φάρμακο που παίρνει έγκριση και πρόκειται να χορηγείται σε ασθενείς που βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, όπως σε παιδιά με χαμηλή οξυγόνωση και προβλήματα στο αναπνευστικό σύστημα. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star του Σαββατοκύριακου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top