Διαμαρτυρία με καραντίνα, έξω από τη Βουλή

Γονείς, μαθητές, καθηγητές, έστειλαν 3 και 6 στο 13033 για να συγκεντρωθούν

Άνοιξαν οι σταθμοί του μετρό Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο που είχαν κλείσει από τις 11 το πρωί με εντολή της ΕΛ.ΑΣ.

Νωρίτερα παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή πραγματοποίησαν περίπου 100 γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί που αντιδρούν στο νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και ενώ είναι σε ισχύ τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Οι διαδηλωτές βρέθηκαν στο πεζοδρόμιο απέναντι από τη Βουλή, με γάντια, προστατευτικές μάσκες προσώπου μιας χρήσης και πανό στα χέρια, ενώ προσπάθησαν να τηρήσουν τις στοιχειώδεις αποστάσεις ασφαλείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συγκεντρωμένοι προκειμένου να μην αντιμετωπίσουν πρόβλημα με τις Αρχές και να δικαιολογήσουν την έξοδο τους από το σπίτι, έστειλαν μήνυμα στον πενταψήφιο αριθμό 13033, πληκτρολογώντας 3 για «μετάβαση σε τράπεζα», αλλά και 6 για «σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο».

Μεγάλες αλλαγές σε πρόγραμμα σχολείων και εξετάσεις από την Κεραμέως  

Από την πλευρά της η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας, αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι: «Με την Τράπεζα Θεμάτων το σχολείο μεταμορφώνεται σε εξεταστικό κέντρο, ενώ η εισαγωγή «δεξιοτήτων» καθιστά το νέο σχολείο της Κυβέρνησης ως κέντρο αποσπασματικής γνώσης».

Με μάσκες και γάντια μιας χρήσης η συγκέντρωση κατά του νομοσχεδίου για την Παιδεία

«Το Νομοσχέδιο περιλαμβάνει απανωτές και ατελείωτες εξετάσεις από την Α Γυμνασίου έως τις Πανελλαδικές. Δηλαδή: άγχος, ακόμη πιο πολλές ώρες στα φροντιστήρια, ακόμα πιο πολλά λεφτά να δίνουν οι γονείς μας για την εκπαίδευσή μας και ακόμη λιγότερο ελεύθερο χρόνο για εμάς», αναφέρει σε ανακοίνωσή του η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας που είχε απευθύνει κάλεσμα συγκέντρωσης έξω από τη Βουλή.

Μάσκες μιας χρήσης κατά του κορωνοϊού made in Greece, στο star.gr

 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top