Κορωνοϊός: Αργεί ακόμα η επιστροφή στα γυμναστήρια - Πώς θα λειτουργούν

«Θωρακίζονται» τα ΜΜΜ για την επιστροφή στην κανονικότητα

Αντίστροφη μέτρηση άρχισε για την άρση των περιοριστικών μέτρων λόγω κορωνοϊού. Καταστήματα και γυμναστήρια οργανώνονται, ενώ και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ετοιμάζονται να διπλασιάσουν τα δρομολόγια τους. Όλα, βέβαια, θα λειτουργούν με αυστηρά μέτρα προστασίας. 

Αυστηρά μέτρα περιορισμού στην κυκλοφορία και για Πρωτομαγιά

Ο κωδικός Β6 για σωματική άσκηση κάνει θραύση, καθώς εκατοντάδες είναι εκείνοι που τρέχουν ή περπατούν, ενώ αρκετοί είναι και αυτοί που τον χρησιμοποιούν απλά ως άλλοθι. Η επιστροφή στα γυμναστήρια πάντως μάλλον αργεί, καθώς είναι χώροι συγχρωτισμού που δύσκολα ελέγχονται. 

Τον Ιούνιο τελικά οι Πανελλαδικές – Πότε θα ολοκληρωθούν

«Σε ότι αφορά τη συνύπαρξη μελών και γυμναστών, υπάρχει ήδη στο προεδρικό διάταγμα του 2006 για την αδειοδότηση των γυμναστηρίων υπάρχει νέας περιορισμός. Είναι τα 5 τετραγωνικά ανά άτομο, οπότε θεωρούμε ότι αυτό θα είναι ένα πρώτο σκαλοπάτι», ανέφερε ο γενικός διευθυντής του Alter Life.

Κορωνοϊός: Πώς θα δουλεύουν ορισμένα επαγγέλματα εν μέσω πανδημίας;

Στο Πεκίνο, πάντως, τα γυμναστήρια άνοιξαν και έκλεισαν πάλι, αφού κρίθηκε απαραίτητο. Στη χώρα μας ο σχεδιασμός προβλέπει πως οι χώροι άθλησης θα ανοίξουν ξανά κατά τα τέλη Μαΐου. 

Τα καταστήματα βάζουν ανοιξιάτικα στις βιτρίνες

Τα καταστήματα πάντως οργανώνονται και βάζουν ανοιξιάτικα στις βιτρίνες, καθώς προετοιμάζονται πυρετωδώς για την μεγάλη επιστροφή στις 4 Μαΐου. 

«Θωρακίζονται» τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Τα Μέσα Μαζική Μεταφοράς, ελέω κορωνοϊού, λειτουργούν με τα μισά δρομολόγια. Αντί για 950  λεωφορεία κυκλοφορούν, πλέον, στον δρόμο μόλις 550. Βέβαια, με την άρση των μέτρων αυτό θα αλλάξει.   

Κορωνοϊός: «Ξεκλειδώνουν» μικρά καταστήματα και κομμωτήρια στις 4 Μαΐου 

«Θα είμαστε σε θέση να πυκνώσουμε τα δρομολόγια. Αυτό που δουλεύουμε περισσότερο είναι η  προστασία για εργαζομένους και επιβάτε, να έχουμε βοήθεια και από τους ιδίους τους επιβάτες… Να τηρήσουμε τις αποστάσεις», τονίζει ο διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ. 

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς τηρούν τους κανόνες προστασίας. 

Πότε θα «ατονίσουν» τα sms στο 13033 

Με το άνοιγμα των σχολείων και καταστημάτων, πάντως, μάλλον θα ατονήσει και η χρήση των sms για τις μετακινήσεις. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top