Τσιόδρας: «Βελτιώστε τη διατροφή σας» - Αυτά τα τρόφιμα προτείνει

Τι να τρώμε κατά τη διάρκεια της καραντίνας

Μία διαφορετική ενημέρωση έκανε ανήμερα της Δευτέρας του Πάσχα ο Σωτήρης Τσιόδρας από το υπουργείο Υγείας.

Ο καθηγητής αναφέρθηκε στη διατροφή μας και έκανε εκτενή αναφορά στο πόσο σημαντικό ρόλο παίζει στη ζωή μας, ειδικά τώρα, στην περίοδο της καραντίνας.

Κορωνοϊός: 117 οι νεκροί στην Ελλάδα – Πέθανε 86χρονος στο ΑΧΕΠΑ

Όπως είπε, «είναι μία μοναδική ευκαιρία να βελτιώσουμε τις διατροφικές μας συνήθειες να μαγειρέψουμε σπίτι μας και να ακολουθήσουμε την ελληνική παραδοσιακή διατροφή».

Τσιόδρας - κορωνοϊός: Δεν υπάρχουν αξιόπιστα τεστ αντισωμάτων

«Υπάρχει ένας περίφημος εθνικός διατροφικός περίφημος οδηγός για ενήλικες, ο οποίος βασίζεται στην ελληνική παραδοσιακή διατροφή, η οποία είναι η εκδοχή της παραδοσιακής μεσογειακής διατροφής», σημείωσε ο κ. Τσιόδρας.

Όπως εξήγησε, «η παραδοσιακή μεσογειακή διατροφή περιλαμβάνει πολύ νερό, ποικιλία λαχανικών και φρούτων, δημητριακά και ιδιαίτερα ολικής άλεσης, γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλά σε λιπαρά, περιορισμό της κατανάλωσης του κόκκινους κρέατος και επιλογή των άπαχων μερών».

Τσιόδρας: Με μάσκα και απόσταση – Η επόμενη μέρα των μέτρων

Ο διατροφικός αυτός οδηγός αναφέρεται, επίσης, σε «θαλασσινά και ψάρια, όπως τα λιπαρά ψάρια και κατά προτίμηση τα μικρά, τα οποία προτιμούμε όταν τρώμε ψάρια, τη συχνή κατανάλωση οσπρίων, το ελαιόλαδο, τον περιορισμό της κατανάλωσης ζάχαρης, αλατιού και προϊόντων που τα περιέχουν και φυσικά την καθημερινή σωματική μας δραστηριότητα σε συνεννόηση με το γιατρό μας και τη διατήρηση φυσιολογικού και σταθερού σωματικού βάρους».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top