Κορωνοϊός: Απίστευτες καταγγελίες από επαναπατρισμένους Έλληνες

Μόνο στο Star - «Μπορώ να πω ότι βιώσαμε κάτι πάρα πολύ τραγικό»

Μια απίστευτη ταλαιπωρία βίωσαν Έλληνες απο το Λονδίνο κατά τη διάρκεια του επαναπατρισμού τους, καθώς κοιμήθηκαν σε ράντζα στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών χωρίς κανένα μέτρο φύλαξης, όπως καταγγέλλουν. Οι ταξιδιώτες έφτασαν στην Ελλάδα και μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο καραντίνας. Από τους 107 μόνον ένας βγήκε θετικός στον ιό. 

Κορωνοϊός: Νέα επιχείρηση επαναπατρισμού Ελλήνων που βρίσκονται στην Ιταλία

Όπως καταγγέλλει η Φωτεινή Αντώνη, μετά από μεγάλη προσπάθεια επικοινωνίας με την πρεσβεία που προσπαθούσαν να ταξιδέψουν, ώστε να γυρίσουν πίσω στην Ελλάδα, αποφασίστηκε μετά από 1,5 μήνα ταλαιπωρίας να τους δώσουν μια βεβαίωση transit, μέσω Βρυξελλών. 

Η Φωτεινή κι άλλοι 106 Έλληνες που ζούσαν και εργάζονταν στην Αγγλία έχασαν τις δουλειές τους λόγω του lockdown, ενώ άλλοι ξενοίκιασαν τα σπίτια τους και περίμεναν σχεδόν 1, 5 μήνα να επαναπατριστούν.

Τελικά βρέθηκε λύση με πτήση μέσω Βρυξελλών. Εκεί, όμως, τους περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη, καθώς ο επαναπατρισμός έπιασε… στον ύπνο τους υπευθύνους του αεροδρομίου.

 

Έφτασαν στην Ελλάδα οι 67 Έλληνες που είχαν εγκλωβιστεί στην Αυστρία

Οι Έλληνες πέρασαν όλη τη νύχτα στα ράντζα, καθώς δεν είχε προβλεφθεί χώρος φιλοξενίας. Όσο για τα μέτρα προστασίας, ανύπαρκτα, καμία απόσταση. Ο ένας κοιμόταν μια ανάσα από τον άλλον.

«Μείναμε στον 4ο όροφο στο αεροδρόμιο σε ράντζα να μπαίνουν άστεγοι. Καμία ασφάλεια μέσα στο χώρο, ταλαιπωρηθήκαμε αρκετά. Βρισκόμασταν πάνω από 50 Έλληνες εκεί. Μπορώ να πω ότι βιώσαμε κάτι πάρα πολύ τραγικό. Δεν υπάρχει ασφάλεια δεν υπάρχει σεκιούριτι, δεν υπάρχει τίποτα», ανέφερε χαρακτηριστικά η Φωτεινή.

Μετά την απίστευτη  ταλαιπωρία που έζησαν κατάφεραν τελικά να φτάσουν στην Αθήνα. Αμέσως μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο στην Ομόνοια για να ληφθούν δείγματα, εκ των οποίων μόνο το ένα βγήκε θετικό.

Κορωνοϊός: Σε ξενοδοχείο θα φιλοξενούνται οι καρκινοπαθείς από περιφέρεια

Ο Δημήτρης μίλησε αποκλειστικά στο Star μέσα από το δωμάτιο του ξενοδοχείου.

«Οι υπόλοιποι θα συνεχίσουν την καραντίνα στα σπίτια τους. Όπως και οι 49 επαναπατρισθέντες από την Ιταλία. Τα τεστ για τον κορωνοϊό βγήκαν σε όλους αρνητικά», δήλωσε.

Εγκλωβισμένοι για εβδομάδες στην Ιταλία

Για τα 49 άτομα που ήρθαν πριν από δύο ημέρες από την Ιταλία ο επαναπατρισμός δεν ήταν εύκολη υπόθεση, καθώς οι περισσότεροι ήταν εγκλωβισμένοι για εβδομάδες.

«Εγώ από Ιταλία έχω έρθει. Ήμουν εγκλωβισμένος 20 μέρες, η πρεσβεία κανόνισε και γύρισα. Μας έκαναν το τεστ, βγήκε αρνητικό και έφυγα», δηλώνει ο Μάνος που επέστρεψε από Ιταλία. 

Υπό άλλες συνθήκες θα έτρεχε να αγκαλιάσει τη γυναίκα και το παιδί του που έχει να τους δει τόσες μέρες. Όμως δεν θα το κάνει, καθώς δε θέλει να τους θέσει σε κίνδυνο. Έτσι θα συνεχίσει την καραντίνα σε ένα άδειο σπίτι στον Πειραιά και θα κάνει Πάσχα μόνος του. 

Σημειώνεται ότι αρνητικοί στον κορωνοϊό βγήκαν και τα τεστ όσων επέστρεψαν από το Κατάρ και τη Λάρνακα.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top