Κορωνοϊός: Νέα επιχείρηση επαναπατρισμού Ελλήνων που βρίσκονται στην Ιταλία

Ποιες οι προϋποθέσεις - Τι πρέπει να κάνουν οι ενδιαφερόμενοι

Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος

Νέα επιχείρηση επαναπατρισμού Ελλήνων που βρίσκονται αποκλεισμένοι στην Ιταλία εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, σχεδιάζεται από τις αρμόδιες αρχές.

 Δένδιας: Ο συντονισμός για τον επαναπατρισμό στο επίκεντρο της ΕΕ

Σύμφωνα με πληροφοριες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών και το ιταλικό υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, καθώς και η πρεσβεία της Ελλάδας στη Ρώμη έκαναν γνωστό ότι σχεδιάζεται νέα επιχείρηση επαναπατρισμού Ελλήνων που βρίσκονται στην Ιταλία και επιθυμούν να επιστρέψουν στην χώρα τους.

Εκτός καραντίνας φοιτητές που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό

Οι απαιτούμενες προϋποθέσεις είναι να έχουν χάσει την εργασία τους, τον χώρο στον οποίο είχαν καταλύσει ή να έχουν σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Έφτασαν στην Ελλάδα οι 67 Έλληνες που είχαν εγκλωβιστεί στην Αυστρία

Τι πρέπει να κάνουν οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να επαναπατριστούν

Η αποστολή στοιχείων των ενδιαφερομένων πρέπει να γίνει στην ηλεκτρονική διεύθυνση του προξενικού γραφείου της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Ιταλία, grcon.rom@mfa.gr.

Η ημερομηνία, κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί η επιχείρηση, θα ανακοινωθεί εγκαίρως σε όσους επιθυμούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Υπογραμμίζεται ότι όλοι οι πολίτες που θα επαναπατριστούν από την Ιταλία πρέπει να μείνουν για δυο εβδομάδες σε υποχρεωτική απομόνωση σε κλειστές δομές με έξοδα του ελληνικού κράτους.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top