Αυξημένη κίνηση στον Κηφισό παρά τα μέτρα: Τρέχουν στα ΚΤΕΛ για δέματα

73 παραβάσεις χθες για άσκοπες μετακινήσεις

κίνηση στους δρόμους

Αφού δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό, πάει το βουνό στον Μωάμεθ. Έτσι καθώς οι Αθηναίοι θα μείνουν στο κλεινόν άστυ για Πάσχα, λόγω κορωνοϊού, τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ δε γεμίζουν με κόσμο, αλλά με δέματα γεμάτα καλούδια από το χωριό. 

Κορωνοϊός: Ποιες οι προϋποθέσεις για την άρση των περιοριστικών μέτρων

Σήμερα λοιπόν παρατηρήθηκε αυξημένη κίνηση έξω από τους σταθμούς των ΚΤΕΛ στον Κηφισό και στη Λιοσίων, με τα οχήματα και τους ανθρώπους να σχηματίζουν ουρές για να παραλάβουν τα δέματά τους. 

Αυξημένη κίνηση καταγράφηκε επίσης στη λεωφόρο Μαραθώνος, στη λεωφόρο Κηφισίας και σε άλλους κεντρικούς δρόμους, εικόνες που ίσως να οδηγήσουν την κυβέρνηση να πάρει πιο σκληρές αποφάσεις για τους απείθαρχους που είναι όπως φαίνεται αρκετοί.

73 παραβάσεις τη Μεγάλη Τετάρτη

Τη Μεγάλη Τετάρτη βεβαιώθηκαν 73 παραβάσεις για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας.

Κορωνοϊός: Σε επιφυλακή για τα επόμενα δύο χρόνια - Σε 12 μήνες το εμβόλιο

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ, οι συγκεκριμένες παραβάσεις σημειώθηκαν στις εξής περιοχές: 36 στην Αττική, 13 στην Κεντρική Μακεδονία, 12 στη Θεσσαλονίκη, 5 στη Στερεά Ελλάδα, 3 στη Θεσσαλία, 2 στην Ήπειρο, 1 στη Δυτική Μακεδονία και 1 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Για τις παραβάσεις αυτές επιβλήθηκαν πρόστιμα 300 ευρώ, ενώ σε 40 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για 60 ημέρες. Σημειώνεται ότι, από την έναρξη του μέτρου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 454 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα πρόστιμα 300 ευρώ, ενώ σε 253 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για 60 ημέρες.

Τον Μάιο η πρώτη άρση των μέτρων – Ποια καταστήματα θα ανοίξουν

Παράλληλα, για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν 1.958 παραβάσεις σε όλη τη χώρα και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα, ως εξής: 879 στην Αττική, 156 στη Δυτική Ελλάδα, 146 στην Κρήτη, 137 στη Θεσσαλονίκη, 127 στην Πελοπόννησο, 107 στα Ιόνια Νησιά, 85 στην Κεντρική Μακεδονία, 65 στη Θεσσαλία, 57 στη Στερεά Ελλάδα, 50 στο Νότιο Αιγαίο, 46 στην Ήπειρο, 45 στο Βόρειο Αιγαίο, 43 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και 15 στη Δυτική Μακεδονία. Από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, έως σήμερα, έχουν βεβαιωθεί 41.992 παραβάσεις σε όλη την Ελλάδα και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα 150 ευρώ. Επίσης, για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λ.π), παρά τη σχετική απαγόρευση, βεβαιώθηκαν 7 παραβάσεις και συνελήφθησαν 6 άτομα.

Υπενθυμίζεται τέλος ότι, από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 12 Μαρτίου έως σήμερα, έχουν βεβαιωθεί σε όλη τη χώρα 440 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 426 άτομα. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top