Μητέρα διδύμων με κοκκύτη: Ζω έναν εφιάλτη λόγω ενός εμβολίου που δεν έγινε

Επιτακτική η αναγκαιότητα εμβολιασμών εν μέσω πανδημίας

Την ώρα που ο κορωνοϊός θερίζει ολόκληρο τον πλανήτη, η περίπτωση δύο νεογέννητων που νοσούν βαριά από κοκκύτη στο «Παίδων» φέρνει στο φως την αναγκαιότητα συνέχισης των εμβολιασμών σε παιδιά και ενήλικες. Η μητέρα των διδύμων που δίνουν μάχη για τη ζωή τους, μιλάει αποκλειστικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και συγκινεί.

Νοσοκομείο Παίδων: Σε σοβαρή κατάσταση δίδυμα μωρά 1,5 μηνών με κοκκύτη

«Περιμένεις κάτι τόσο μαγικό να συμβεί στη ζωή σου κι αυτό εξελίσσεται σε έναν εφιάλτη» λέει η μητέρα στο Star.
Η φωνή της νεαρής μητέρας που ξαγρυπνά στο «Παίδων» πάνω από τα μόλις 1,5 μηνών διδυμάκια της, ραγίζει. Όπως αποκαλύπτει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων και την Κατερίνα Ρίστα  δεν μπορεί να πιστέψει πώς χαραπαλεύουν, βαριά χτυπημένα από κοκκύτη.

Ζω έναν εφιάλτη λόγω ενός εμβολίου που δεν έγινε

«Είναι τόσο δυνατές οι στιγμές και οι πόνοι που περνάνε τα μικρά σου που... Είναι απίστευτο δεν είχα ακούσει ποτέ ότι ήταν τόσο δύσκολη αρρώστια και το έζησα στη χειρότερη μορφή του. Να βλέπεις ένα μωρό να βήχει και να βγαίνουν τα μάτια του έξω, πώς να το πω; Η ψυχούλα του… να το τρυπάνε με τις βελόνες. Δεν μπορώ να περιγράψω τι φρίκη που περνάω για ένα εμβόλιο. Και γιατί; Γιατί δεν το πρότεινε, ενώ το ξέρει».

«Ακόμα κι αν έχει εμβολιαστεί ο άνθρωπος, έχει πάρει τουλάχιστον τρεις δόσεις, φαίνεται ότι το επίπεδο τον αντισωμάτων στη διάρκεια των ετών πέφτει. Επομένως μια έγκυος θα μπορούσε να κάνει το εμβόλιο μεταξύ 20 και 342 εβδομάδων κυήσεως.  Είναι συνιστώμενο, παρόλα αυτά, υπάρχουν από μερικούς κάποιες επιφυλάξεις» εξηγεί ο Ευρυπίδης Μπιλιράκης, μαιευτήρας – γυναικολόγος, διδάκτωε του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Επιτακτική η αναγκαιότητα εμβολιασμών εν μέσω πανδημίας

Ο κοκκύτης προκαλεί βαριά πνευμονία μέχρι και εγκεφαλοπάθεια. Δεν είναι τυχαίο που στην αρχή της πανδημίας του κορωνοϊού, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε την ανάγκη συνέχισης των εμβολιασμών, ώστε να μην αναζωπυρωθούν σχεδόν ξεχασμένες λοιμώδεις ασθένειες.

«Δυστυχώς στην ενήλικο ζωή, οι ενήλικες που θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι με το επαναληπτικό εμβόλιο του κοκκύτη δεν είναι και γίνονται οι φορείς εκείνοι, οι οποίοι μεταφέρουν το μικρόβιο στα μικρά παιδιά και κυρίως στα βρέφη των τριών μηνών» σημειώνει η Άννα Παρδάλη παιδίατρος και επιστ/κος συνεργάτης Β’ της παιδιατρικής του ΕΚΠΑ. 

Το ένα από τα δύο κοριτσάκια δείχνει να πηγαίνει καλύτερα, καθώς κατάφερε να αποσωληνωθεί. Όμως, το άλλο παραμένει διασωληνωμένο στην εντατική σε κρίσιμη κατάσταση.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top