Νοσοκομείο Παίδων: Σε σοβαρή κατάσταση δίδυμα μωρά 1,5 μηνών με κοκκύτη

Αποκλειστικό Star - Απαραίτητος ο εμβολιασμός

Δύο δίδυμα αδερφάκια μόλις 1,5 μηνών νοσηλεύονται στο νοσοκομείο με κοκκύτη, αναδεικνύοντας το πόσο σημαντικός και απαραίτητος είναι ο εμβολιασμός, ακόμα και στην περίπτωση της καραντίνας λόγω κορωνοϊού.

Κορωνοϊός: 101 θάνατοι και 2.170 κρούσματα στην Ελλάδα

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Κατερίνας Παπακωστοπούλου για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, τα δύο δίδυμα μωράκια νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».

Το ένα από τα δύο μωρά είναι σε καλή κατάσταση, αφού κατάφερε να αποσωληνωθεί, το αδερφάκι του όμως παραμένει διασωληνωμένο και η κατάστασή του είναι αρκετά κρίσιμη.

Κορωνοϊός: Βρέφος 7,5 μηνών το πρώτο κρούσμα στη Ρόδο

Απαραίτητος ο εμβολιασμός

Παρόλο που δεν προβλέπεται εμβολιασμός σε τόσο μικρά ηλικιακά μωράκια, αλλά είθισται να εμβολιάζονται μετά τα δύο έτη, «βγαίνει» στο φως ο απαραίτητος εμβολιασμός των ενηλίκων.

Τα δύο μωρά φαίνεται να «κόλλησαν» από τους γονείς τους. Επισημαίνεται ότι όταν έχουν λήξει τα εμβόλια του κοκκύτη, της διφθερίτιδας και του τέτανου ανά δέκα χρόνια πρέπει να επαναλαμβάνονται. Μάλιστα, και οι έγκυες γυναίκες σε συνεννόηση με τον γυναικολόγο τους οφείλουν να μην αμελούν αυτή την εκκρεμότητα.

Σημειώνεται ότι ο κοκκύτης έχει παρόμοια συμπτώματα με αυτά του κορωνοϊού, καθώς προκαλεί λοίμωξη του αναπνευστικού και μπορεί να οδηγήσει βαριά πνευμονία και εγκεφαλοπάθεια.

Υπενθυμίζεται ότι στην αρχή της πανδημίας, ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας είχε τονίσει πόσο σημαντικός είναι ο εμβολιασμός των μικρών παιδιών, προτρέποντας τους γονείς να μην το αγνοήσουν εν μέσω πανδημίας.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.
 
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top