Κορωνοϊός: 31 νέα κρούσματα, 2.145 στο σύνολο- 99 οι νεκροί

73 ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ

Ένας ασθενής έχασε τη ζωή του το τελευταίο 24ωρο, με τους νεκρούς να ανέρχονται στη χώρα μας στους 99, ανακοίνωσε σήμερα ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση. 

Πρόκειται για 76χρονο, με υποκείμενα νοσήματα. Πρόκειται για το 11ο θύμα από την πολύπαθη Καστοριά. Το θύμα ήταν κάτοικος από τη Μεσοποταμία, περιοχή που βρίσκεται σε καραντίνα έως αύριο.

Κορωνοϊός: Ένας ακόμα νεκρός - 99 τα θύματα στην Ελλάδα

Παράλληλα, ανακοινώθηκαν τριάντα ένα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού. Συνολικά, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα μας ανέρχονται σε 2.145, εκ των οποίων το 56% είναι άνδρες.

Κορωνοϊός: Έως αύριο τα αποτελεσμάτα από τα δείγματα στο Δροσερό Ξάνθης

Στη ΜΕΘ νοσηλεύονται 73 συμπολίτες μας (εκ των οποίων οι 17 γυναίκες), ενώ εκτός ΜΕΘ βγήκαν 16 ασθενείς. Ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών στη ΜΕΘ είναι τα 68 έτη και το 81% έχει υποκείμενοι νόσημα.

Στο γηροκομείο της Νέας Μάκρης με τα 12 κρούσματα ο Σωτήρης Τσιόδρας 

Από το σύνολο των κρουσμάτων, το 25,8% είναι σχετιζόμενα με ταξίδια στο εξωτερικό και τα 40% από επαφές. 

63χρονη βγήκε από τη ΜΕΘ μ’ ένα χειροκρότημα

Μια εκ των ασθενών που βγήκαν από την εντατική, είναι κι η 63χρονη που νοσηλευόταν στο Βενιζέλειο νοσοκομείο.  Η γυναίκα πάλεψε με τον covid και... νίκησε! Γιατροί και νοσηλευτές συγκινημένοι την χειροκρότησαν!

Τσιόδρας: «Από τον Ιανουάριο δουλεύουμε εντατικά, δεν το αφήσαμε στην τύχη»

«Το ότι είμαστε σε αυτή την κατάσταση, είναι γιατί από τον Ιανουάριο δουλεύουμε εντατικά! Χωρίς να ορίζει τις κινήσεις μας η πίστη σε κάποια τύχη, ή στον καλό καιρό» επεσήμανε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας. 

Τρία βρέφη θετικά στον κορωνοϊό 

Ο covid δεν κάνει ηλικιακές διακρίσεις. Δυστυχώς, τρία μωράκια είναι θετικά στον ιό. 
Πρόκειται για το 15 μηνών κοριτσάκι από τον οικισμό των Ρομά στο Δροσερό της Ξάνθης, το οποίο νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση και δυο ακόμη βρέφη, 3 και 9 μηνών. 

Με μάσκα στο «Αττικόν» ο Αλέξης Τσίπρας

Ο ΣΥΡΙΖΑ δώρισε έναν κλίβανο αποστείρωσης και ένα φορητό ακτινολογικό μηχάνημα στο νοσοκομείο Καστοριάς. Το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε το Αττικό Νοσοκομείο. Φορώντας... μάσκα και χαιρετώντας με τον αγκώνα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ενημερώθηκε από τον διοικητή για τους 30 ασθενείς που νοσηλεύονται με κορωνοϊό και τους συμπολίτες μας που δίνουν μάχη στην ΜΕΘ του νοσοκομείου. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top