Κορωνοϊός: Έως αύριο τα αποτελεσμάτα από τα δείγματα στο Δροσερό Ξάνθης

«Ευπαθείς ομάδες οι περισσότεροι στον οικισμό» λέει o δήμαρχος στο star.gr

Ακούστε τι είπε στο star.gr ο δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τζέπελης

Διασωληνωμένο στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο παραμένει το 15 μηνών βρέφος που βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό στον οικισμό Ρομά στο Δροσερό Ξάνθης, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετωπίζει κι άλλα προβλήματα υγείας. 
Το αργότερο αύριο αναμένονται στο μεταξύ, τα αποτελέσματα του δειγματοληπτικού ελέγχου που έγινε στον οικισμό, όπως είπε στο star.gr o δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τζέπελης.


«Μέχρι αύριο το αργότερο θα έχουμε τα αποτελέσματα από τα 300-330 δείγματα που ελήφθησαν, ενώ κάποια πιθανόν θα έχουν βγει έως το βράδυ»,είπε.

Όπως εξήγησε: «Προκείμενου τα αποτελέσματα να βγουν το συντομότερο δυνατόν, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά τα δείγματα μεταφέρθηκαν για να εξεταστούν σε Αλεξανδρούπολη, Θεσσαλονίκη και Αθήνα».

Κορωνοϊός: Ένας ακόμα νεκρός - 99 τα θύματα στην Ελλάδα

Αναφορικά με το πώς νόσησε το κοριτσάκι, είπε ότι είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστεί η πηγή μόλυνσης. «Δεν υπάρχει εικόνα για το πώς κόλλησε και αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να το αποτυπώσει κανείς. Σε ένα οικισμό των 6.000 ατόμων είναι πολύ δύσκολο. Ωστόσο, αναμένουμε και τα δείγματα από τον οικογενειακό περίγυρο, αν βρεθεί κάποιο θετικό», σημείωσε.
Ερωτώμενος, για τα κρούσματα που έχουν καταγραφεί στην Ξάνθη, είπε ότι είναι περίπου 30 διάσπαρτα στο νομό, ωστόσο κανένα από αυτά δε φαίνεται να έχει επιπλοκές.


Στο γηροκομείο της Νέας Μάκρης με τα 12 κρούσματα ο Σωτήρης Τσιόδρας

 
Ανήσυχος ο Ιατρικός Σύλλογος Ξάνθης

Να ελεγχθεί ολόκληρη η περιοχή για τα επίπεδα κορωνοϊού ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Ξάνθης. «Μόνη λύση είναι τα τεστ σε τυχαία γκρουπ», είπε σε τηλεφωνική επικοινωνία του με το star.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Αναστάσιος Καραδέδος, εκφράζοντας την ανησυχία του ιατρικού κόσμου ως προς τη διασπορά του ιού στο νομό. Χαρακτήρισε μάλιστα, δυνητικά υγειονομική βόμβα τον οικισμό για τα διπλανά χωριά, ενώ σημείωσε ότι πρέπει να εντοπιστεί η πηγή που δημιουργεί συνθήκες επιμόλυνσης. 

Σχετικά με το νοσοκομείο της Ξάνθης ο κ. Καραδέδος σημείωσε ότι οι δομές αντέχουν και ότι μετά την επιμόλυνση με κορωνοϊό 3 κλινικών του, πραγματοποιήθηκαν οι προβλεπόμενες από τον ΕΟΔΥ ενέργειες απολύμανσης των χώρων, ενώ σε καραντίνα τέθηκε και το προσωπικό που είχε έρθει σε επαφή με τα κρούσματα.

Δεν έμειναν σπίτι το Σαββατοκύριακο: 4,8 εκατ. sms εστάλησαν για μετακίνηση

Η ζωή στον οικισμό του Δροσερού

Για τους ανθρώπους στο Δροσερό, μιλώντας στο star.gr ο Δήμαρχος Ξάνθης ανέφερε ότι είναι ήρεμοι άνθρωποι και αντιμετωπίζουν με ψυχραιμία το θέμα. «Η συμμετοχή τους στη δειγματοληψία ήταν πάρα πολύ μεγάλη. Ήθελαν να δώσουν περισσότεροι δείγμα, προκειμένου να οχυρώσουν προληπτικά την υγεία τους. Πρόκειται για μία συνεπή κοινωνία, παρά τα όσα μπορεί να λέγονται», πρόσθεσε.

 

 

 

Φωτογραφίες από τη δειγματοληψία για κορωνοϊό από τον οικισμό στο Δροσερό Ξάνθης

«Στην πλειοψηφία τους πρόκειται για άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς και αδύναμες οικονομικές ομάδες. Οι περισσότερες οικογένειες έχουν το λιγότερο από 4 παιδιά. Απασχολούνται κυρίως σε αγροτικές δουλειές ή σε τοπικές βιοτεχνίες, ενώ αρκετοί είναι πλανόδιοι που συλλέγουν σίδερα και άλλα μέταλλα» ανέφερε, σημειώνοντας ότι πλέον που το καθημερινό μεροκάματο έχει κοπεί, η ζωή τους έγινε ακόμη πιο δύσκολη.

Πάσχα: Δε θα επιτρέπονται συγκεντρώσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων

Ερωτώμενος για τις συνθήκες που επικρατούν στο Δροσερό, ο Δήμαρχος είπε ότι οι απολυμάνσεις των κάδων, των δρόμων και των υπόλοιπων εστιών συνωστισμού, όπως ιατρεία και φαρμακεία είναι διαρκείς, ενώ σημείωσε ότι ο οικισμός έχει ρεύμα και νερό.

«Ακόμη και οι παροχές που είχαν παλαιότερα για διάφορους λόγους διακοπεί, συνδέθηκαν με απόφαση του δήμου χωρίς διαδικασίες. Παράλληλα, ο δήμος βοηθάει την τοπική κοινωνία να συντηρηθεί στο κομμάτι της υγιεινής» είπε χαρακτηριστικά. Όπως τόνισε τουλάχιστον 700 οικογένειες έλαβαν και έχουν επάρκεια σε προμήθειες για 20-25 ημέρες, ενώ αναμένεται άμεσα να λάβουν επιπλέον, είδη καθαριότητας και υγιεινής. Τέλος, όπως είπε ο δήμαρχος Ξάνθης, οι οικογένειες που έχουν βρέφη θα λάβουν γάλα και παιδικές κρέμες. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top