Πάσχα: Δε θα επιτρέπονται συγκεντρώσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων

Πέτσας: Μην παρασυρθείτε από την Άνοιξη, μείνετε σπίτι

Να μην παρασυρθούν από την Άνοιξη και να μείνουν σπίτι, όπως προβλέπουν τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας για τον κορωνοϊό, ζήτησε από όλους ο Στέλιος Πέτσας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι δεν επιτρέπονται συγκεντρώσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων για τον εορτασμό της Ανάστασης και σημείωσε πως «θα γιορτάσουμε λίγες εβδομάδες αργότερα την πρώτη νίκη κατά του νέου κορωνοϊού».

Recovery plan: Το σχέδιο για την έξοδο από την καραντίνα

Ο κ. Πέτσας υπογράμμισε ότι περαστικά, όπως αυτά στις εκκλησίες στο Κουκάκι και την Κέρκυρα, αποδοκιμάζονται, και είπε πως πρέπει να γίνει ξεκάθαρο πως η φετινή Ανάσταση και το Πάσχα θα είναι διαφορετικά.

Τα νέα επαγγέλματα που εντάσσονται στο επίδομα των 800 ευρώ

Όσον αφορά το πότε θα έρθει η στιγμή για την πρώτη άρση των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας, ο κ, Πέτσας είπε: «Ασφαλώς προετοιμαζόμαστε, δεν είμαστε, όμως, ακόμη εκεί. Το μόνο βέβαιο είναι ότι όσο πιο πιστά πειθαρχούμε στα μέτρα, τόσο πιο γρήγορα θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση της σταδιακής και μακρόσυρτης επιστροφής στην κανονικότητα. Τίποτα δε θα γίνει από τη μία ημέρα στην άλλη, τον πρώτο λόγο θα έχουν οι ειδικοί».

Σε ερώτηση για το εάν έχει ενδείξεις η Ελλάδα για προοώθηση μεταναστών από την Τουρκία στα ελληνικά νησιά, σημείωσε: «Δεν αποκλείουμε το να επιχειρήσει να επαναλάβει η Τουρκία αυτό που έκανε στον Έβρο αυτή τη φορά στα ελληνικά νησιά. Βλέπουμε μία κινητικότητα στις απέναντι ακτές και γνωρίζουμε ότι είναι σε έξαρση ο κορωνοϊός στη γειτονική χώρα. Εμείς είμαστε πάντα σε ετοιμότητα». 

Παναγιωτόπουλος: Ο Ερντογάν περίμενε να μας αιφνιδιάσει το Πάσχα

Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε και στην ενίσχυση του συστήματος δημόσιας υγείας, σημειώνοντας ότι συνεχίζονται οι προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, αυξάνονται οι ΜΕΘ και πραγματοποιούνται σημαντικές προμήθειες υγειονομικού υλικού.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε βέβαιος ότι δε θα υπάρξει συνωστισμός στους ναούς τη Μεγάλη Παρασκευή και την Ανάσταση, «εάν δείξουμε ωριμότητα», ενώ για τους ελέγχους της αστυνομίας για το Πάσχα είπε πως «ελέγχονται παλιές και νέες εθνικές οδοί, παράδρομοι, σταθμοί των ΚΤΕΛ και των τρένων, λιμάνια, αεροδρόμια».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top