Ψάχνουν τους ιερείς σε Κουκάκι και Κέρκυρα που κοινώνησαν πιστούς

Κρύβονται μέχρι να περάσει το αυτόφωρο

Άφαντοι παραμένουν οι δύο αντάρτες ιερείς σε Κέρκυρα και Κουκάκι, οι οποίοι παρά τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου, παραβίασαν τα περιοριστικά μέτρα και κοινώνησαν πιστούς το πρωί της Κυριακής. 

Δικογραφίες για τα περιστατικά σε εκκλησίες στο Κουκάκι και την Κέρκυρα

Χθες το μεσημέρι , κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο φωτογραφίες, στις οποίες διακρίνεται ο ιερέας του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου στο Κουκάκι να κοινωνεί, πιστούς, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά, από την πίσω πόρτα του ναού. 

Αμέσως η Αρχιεπισκοπή Αθηνών ξεκίνησε έρευνες, ενώ ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς ζήτησε από το υπουργείο Δικαιοσύνης την παρέμβαση του εισαγγελέα. 

Kορωνοϊός: Iερέας στο Κουκάκι φέρεται να κοινωνούσε παράνομα πιστούς

Η αστυνομία συνεχίζει να αναζητεί τον ιερέα, με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. να εκτιμούν πως κρύβεται για να αποφύγει το αυτόφωρο που λήγει τα μεσάνυχτα της Δευτέρας. 

Παρά τις εκτεταμένες έρευνες, οι αστυνομικοί δεν έχουν καταφέρει να τον εντοπίσουν, ενώ και ο ίδιος δεν έχει εμφανιστεί στις αρχές. 

Κορωνοϊός: 98 νεκροί - 33 νέα κρούσματα, 2.144 συνολικά

Οι κάτοικοι της περιοχής είναι διχασμένοι. Κάποιοι κάνουν λόγο για έναν πολύ καλό ιερέα, με ποιμαντικό έργο, που βοηθά τους κατοίκους της ενορίας του, τονίζοντας πως είναι άδικο να διώκεται. Κάποιοι άλλοι βέβαια τονίζουν πως πρέπει όλοι, ιερείς και πιστοί να συμμορφώνονται με τα μέτρα καθώς πρόκειται για ζήτημα δημόσιας υγείας. 

Χθες το βράδυ προσήχθη από την εκκλησία στο Κουκάκι ο νεωκόρος για εξηγήσεις.

Αντίστοιχο περιστατικό σημειώθηκε και στη εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα, όπου ο ιερέας κοινώνησε εκτός από πιστούς και τη δήμαρχο του νησιού και μέλη του δημοτικού συμβουλίου. 

Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Κέρκυρας, Δ. Λαμπρίδης σχημάτισε δικογραφία κατά του Μητροπολίτη Κέρκυρας Παξών και Διαποντίων Νήσων, καθώς και κατά της Δημάρχου Κέρκυρας, Μερόπης Υδραίου και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, Δ. Μεταλληνού. 

Η δήμαρχος Κέρκυρας πρωταγωνιστούσε σε σποτ που μας προέτρεπε να μείνουμε σπίτι

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί μάλιστα το γεγονός, ότι η Δήμαρχος Κέρκυρας, Μερόπη Υδραίου, είχε πρωταγωνιστήσει σε σποτ του δήμου, στο οποίο προέτρεπε τους πολίτες να μείνουν στο σπίτι τους. 

Η ίδια ωστόσο παρευρέθηκε στη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε την Κυριακή στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, παρά τις απαγορεύσεις από την Ιερά Σύνοδο. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top