Δικογραφίες για τα περιστατικά σε εκκλησίες στο Κουκάκι και την Κέρκυρα

Επικοινωνία του Υπουργού Δικαιοσύνης με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Δείτε το video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Δικογραφίες σχηματίστηκαν σχετικά με τα περιστατικά που παρατηρήθηκαν σε εκκλησίες στο Κουκάκι και την Κέρκυρα, όπου ιερείς φέρονται να προσέφεραν τη Θεία Κοινωνία σε πιστούς παρά την απαγόρευση και τις αντίθετες οδηγίες της Ιεράς Συνόδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Βαγγέλης Ιωαννίδης έχει σχηματίσει δικογραφία για το περιστατικό στο Κουκάκι, όπως έχει σχηματίσει και ο Εισαγγελέας Κέρκυρας Διονύσιος Λαμπρίδης.

Εισαγγελικοί κύκλοι δεν αποκλείουν και την αυτόφωρη διαδικασία.

Επικοινωνία του Υπουργού Δικαιοσύνης με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα επικοινώνησε, σήμερα το απόγευμα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, για όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, τόσο στο Κουκάκι όσο και την Κέρκυρα, ζητώντας να ερευνηθούν  από τους αρμόδιους Εισαγγελικούς λειτουργούς τα πραγματικά περιστατικά.

Παράλληλα, ο κ.Τσιάρας εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη του στους Εισαγγελείς, οι οποίοι θα επιτελέσουν πλήρως τα καθήκοντά  τους.

Προηγουμένως, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς είχε ζητήσει να υπάρξει παρέμβαση του εισαγγελέα και να κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τα περιστατικά. σε εκκλησίες στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα.

«Αυτά που συνέβησαν σήμερα σε εκκλησίες στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα συνιστούν παράβαση των νόμων και των εντολών της Ιεράς Συνόδου και θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο τη ζωή πολιτών και τη δημόσια υγεία. Επικοινώνησα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης προκειμένου να ζητήσει από τις Εισαγγελικές αρχές να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες», τόνισε  ο κ. Χαρδαλιάς.

Κορωνοϊός: 98 νεκροί - 33 νέα κρούσματα, 2.144 συνολικά

Συγκεκριμένα στο Κουκάκι ιερέας φέρεται να κοινώνησε παράνομα πιστούς από την πίσω πόρτα της εκκλησίας. Για το περιστατικό υπάρχουν και φωτογραφίες που τον απεικονίζουν να προσφέρει τη Θεία Μετάληψη. Ο ιερέας έγινε αντιληπτός από τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι τον κάλεσαν να σταματήσει, ωστόσο εκείνος, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ότι είναι νόμιμο αυτό που κάνει.

Στην Κέρκυρα, ανήμερα της Κυριακής των Βαϊων ήταν προγραμματισμένη η λιτανεία του ιερού σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος να γίνει για πρώτη φορά εντός του ναού, κεκλεισμένων των θυρών.

Ωστόσο σύμφωνα με το τοπικό Μέσο kerkyrasimera, στην εκκλησία πέρα από τους ιερείς και τους ψάλτες υπήρχαν και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Το σύνολό τους μάλιστα ξεπερνούσε τα 15 άτομα. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι μπροστά στις κάμερες μητροπολίτης, ιερείς και πιστοί προχώρησαν στο μυστήριο της Θείας Κοινωνίας, παρά τις απαγορεύσεις και την ξεκάθαρη θέση της Πολιτείας για τις εκκλησίες κατά την πανδημία του κορωνοϊού.

Kορωνοϊός: Iερέας στο Κουκάκι φέρεται να κοινωνούσε παράνομα πιστούς

Έρευνα από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών

Από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ανακοινώνεται ότι «ερευνάται το περιστατικό στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικόλαου στο Κουκάκι και θα προβεί άμεσα στις δέουσες ενέργειες. Υπενθυμίζεται ότι οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου είναι δεσμευτικές για όλους τους κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και πρέπει να τηρούνται απαρεγκλίτως. Η Ιερά Σύνοδος ακολουθεί πιστά όλες τις οδηγίες και όλες τις υποδείξεις των αρμοδίων αρχών της Πολιτείας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού». 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top