Γ.Τσούκαλης: 30 χρόνια αγώνα κατά της αρχαιοκαπηλίας

Έχει διασώσει με δικές του έρευνες και έξοδα 16.201 αρχαιότητες

Γιώργος Τσούκαλης

Τρεις δεκαετίες αγώνα κατά της αρχαιοκαπηλίας συμπλήρωσε ο Γιώργος Τσούκαλης. 

«Ο τριαντάχρονος αγώνας μου αποτελεί μικρή απόδειξη της αγάπης και της αφοσίωσής μου προς την πολιτιστική μας κληρονομιά. Είναι ένα σπουδαίο γεγονός και αξίζει πραγματικά να σταθώ σε αυτό, καθώς πρόκειται για συνεχή και αδιάλειπτο αγώνα γεμάτο από ένταση και πλημμυρισμένο από αγωνία και κινδύνους με κοινό παρονομαστή πάντα την αδρεναλίνη» τονίζει ο γνωστός ιδιωτικός ερευνητής και σύμβουλος Πολιτισμού στον όμιλο Unesco Πειραιώς και Νήσων. 

Αποτέλεσμα της προσπάθειας του είναι η επιστροφή 16.201 αρχαιοτήτων στην Πολιτεία, τις οποίες έχει διασώσει με δικά του έξοδα και με δικές του έρευνες και πρωτοβουλίες. «Στην αρχή θυμάμαι ότι σχεδόν κανείς δεν έδινε σημασία στον αγώνα για την προστασία του εθνικού μας πλούτου. Θεού θέλοντος και παρά τους συνεχείς κινδύνους και παρά τις όποιες δυσκολίες, οι οποίες παρουσιάζονται στην πορεία εμείς συνεχίζουμε αυτό τον ιερό αγώνα μας σταθερά και με αποφασιστικότητα με γνώμονα το γεγονός ότι η πολιτιστική κληρονομιά είναι υπόθεση όλων μας και η προστασία της αποτελεί βασική υποχρέωση όλων των Ελλήνων. Δεν είναι δυνατό να εφησυχάζουμε ούτε μια στιγμή» επισημαίνει ο Γιώργος Τσούκαλης.

Ο ιδιωτικός ερευνητής δέχτηκε συγχαρητήρια επιστολή από τον πρόεδρο της Unesco Πειραιώς και νήσων και γενικό πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της της International Action Art., Ιωάννη Μαρωνίτη μέσω της οποίας ενημερώθηκε ότι για τη μεγάλη προσφορά του αναλαμβάνει και διευθυντής πολιτιστικής κληρονομιάς της International Action Art.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top