Κραυγή απόγνωσης από την Τήλο: «Μην έρχεστε στο νησί για Πάσχα»

Έκκληση να διακοπεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση

Αυστηρότερα μέτρα, ώστε να αποθαρρυνθούν από το να επιχειρήσουν μια έξοδο προς τα νησιά του Αιγαίου εν μέσω της πανδημίας κορωνοϊού ζητούν οι δήμαρχοι, καθώς έχει παρατηρηθεί αύξηση του πληθυσμού. Ειδικά στην Τήλο, η δήμαρχος ζήτησε να διακοπεί εντελώς η ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού με την ηπειρωτική χώρα. 

Πρόβλεψη σοκ: 151.680 νεκροί από κορωνοϊό στην Ευρώπη

Όπως είπε στον ΑΝΤ1, η κ. Μαρία Καμμά Αλειφέρη, στο νησί, όπου μένουν περίπου 400 μόνιμοι κάτοικοι, έχουν φτάσει κι άλλοι άνθρωποι, φοιτητές, που επέστρεψαν στο νησί μετά την επιβολή των μέτρων, ή επιχειρηματίες, με αποτέλεσμα τώρα να βρίσκονται εκεί πάνω από 450 άνθρωποι. 

Κορωνοϊός: «Πλησιάζουμε στην παρασκευή εμβολίου»

Όπως είπε, αρκετοί από τους ανθρώπους που πήγαν εκεί, μπήκαν σε προληπτική καραντίνα 14 ημερών, όμως οι συνθήκες που επικρατούν στο νησί, όσον αφορά στις ιατρικές παροχές είναι απαγορευτικές για να μεταβεί εκεί κι άλλος κόσμος. 

Η δήμαρχος κατήγγειλε πως έχει πληροφορίες πως ήδη τέσσερις οικογένειες σχεδιάζουν να πάνε στο νησί για τις ημέρες του Πάσχα. 
Όπως είπε, οι περισσότεροι από τους κατοίκους είναι υπερήλικες, οι οποίοι κινδυνεύουν αν εμφανιστεί ένα κρούσμα κορωνοϊού στο νησί. 

Κορωνοϊός: Από αύριο ξεκινούν τα διαγνωστικά τεστ κατ' οίκον

«Εμείς εδώ έχουμε μόνο έναν αγροτικό γιατρό και βέβαια, ειδικά αυτή τη στιγμή, δεν μπορούμε να ζητήσουμε ενίσχυση, όταν τα νοσοκομεία σε όλη τη χώρα γονατίζουν. Αυτή τη στιγμή η προστασία μας είναι να τηρηθούν αυστηρά τα μέτρα και να μην έρθει κανείς, αλλά και όσοι βγαίνουν από το νησί, ακόμη κι εκείνοι που πηγαίνουν για διάφορους λόγους αυθημερόν στη Ρόδο ή τη Σύμη να μπαίνουν υποχρεωτικά σε καραντίνα 14 ημερών. Δεν μπορούμε να είμαστε αλλιώς ασφαλείς», είπε η κ. Καμμά Αλειφέρη, τονίζοντας πως σε εποχές προ κορωνοϊού οι άνθρωποι πέθαιναν αβοήθητοι στο νησί γιατί δεν υπήρχε τρόπος να γίνει η αεροδιακομιδή τους σε νοσοκομείο. 

Κορωνοϊός: 77 νέα κρούσματα στη χώρα - Στους 81 οι νεκροί

Κάλεσε τέλος τους συμπατριώτες της που μένουν στην Αθήνα ή αλλού να μην επιχειρήσουν φέτος το Πάσχα να πάνε στην Τήλο, γιατί θα θέσουν σε κίνδυνο τους συμπολίτες τους και τους συγγενείς τους. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top