Μόνο στο Star: Πώς «λειτουργεί» το ελπιδοφόρο νέο πειραματικό φάρμακο

Σε αυτό αναφέρθηκε ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά την ενημέρωση από το υπουργείο

Για «νέο πειραματικό φάρμακο» που «φέρνει ελπίδες» για την καταπολέμηση του κορωνοϊού έκανε λόγο ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, κατά τη σημερινή κατά την καθιερωμένη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας. 

Κορωνοϊός: 59 νεκροί και 1.613 κρούσματα συνολικά στην Ελλάδα

Όπως είπε η Ακαδημία επιστημών της Κίνας φαίνεται να σημειώνει πρόοδο σε ότι αφορά την ανακάλυψη νέου πειραματικού φαρμάκου. Ο καθηγητής Τσιόδρας χαρακτήρισε το εν λόγω φάρμακο «πολύ πιο αποτελεσματικό» από όλα τα φάρμακα που υπάρχουν διαθέσιμα ως σήμερα, ενάντια στη νόσο Covid-19.

Μόνο στο Star: Τι κάνει το ελπιδοφόρο νέο πειραματικό φάρμακο

H δημοσιογράφος Κατερίνα Παπακωστοπούλου εξήγησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για το νέο πειραματικό φάρμακο που εφαρμόζεται σε ποντίκια και δείχνει να αποδίδει, ότι πρόκειται για έναν αναστολέα σύντηξης.

Ουσιαστικά αυτή η ουσία δε «σκοτώνει» τον ιό, αλλά σταματά την προσπάθειά του ιού να προσβάλλει τα υγιή κύτταρα. 

«Να είμαστε προσεκτικοί με όσα ανακοινώνονται για θεραπείες, φάρμακα και εμβόλια»

Ωστόσο, ο Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε πως θα πρέπει όλοι μας να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, αναφορικά με όσα ανακοινώνονται για θεραπείες, φάρμακα και εμβόλια ενάντια στον κορωνοϊό.

Κορωνοϊός: Εγκρίθηκε το τεστ που δίνει αποτελέσματα σε 15 λεπτά

«Η πανδημία και οι πιεστικές συνθήκες για έγκυρη πληροφόρηση επιβάλει αυξημένη επαγρύπνηση από την επιστημονική κοινότητα» ανέφερε και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα διαθέτει εξαιρετικά καταρτισμένες επιστημονικές ομάδες που συμμετέχουν στις έρευνες για την αντιμετώπιση του ιού.

Ο ίδιος κάλεσε συναδέλφους του και άλλους επιστήμονες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε δημόσιες ανακοινώσεις για νέες προτάσεις και θεραπείες της νόσου.

Όπως διευκρίνισε ο Εμμανουήλ Δερμιτζάκης, Καθηγητής Γενετικής Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Δ/ντής Κέντρου Γονιδιώματος Health 2030, και Πρόεδρος Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας απέστειλε στον Σωτήρη Τσιόδρα σχετική επιστολή για το θέμα αυτό της έγκυρης πληροφόρησης για νέα φάρμακα και φαρμακευτικές αγωγές αναφορικά με τον κορωνοϊό.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top