Ο συγκινητικός αποχαιρετισμός της Μάγδας Φύσσα στον Μανώλη Γλέζο

Το γράμμα που «έστειλε» μαζί του στον Παύλο

Με τον δικό της, συγκινητικό τρόπο είπε αντίο στον Μανώλη Γλέζο η Μάγδα Φύσσα. 

Όπως έκανε γνωστό η σύζυγος του Μανώλη Γλέζου λίγο πριν σκεπάσουν τον τάφο του Έλληνα αγωνιστή της αντίστασης, εμφανίστηκε μια κοπέλα. 

«Ακούμπησε στο φέρετρο έναν κλειστό φάκελο κι ένα λουλούδι. Ήταν από την Μάγδα Φύσσα που του έστειλε το κρυφό μήνυμά της για να το πάρει μαζί του και να το "παραδώσει" εκεί που πρέπει», έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η σύζυγος του Μ. Γλέζου.

Με την ελληνική σημαία κηδεύτηκε ο Μανώλης Γλέζος

Ο Μανώλης Γλέζος σε μια από τις τελευταίες του δημόσιες εμφανίσεις είχε πάει στις 19 Σεπτεμβρίου στη Δίκη της Χρυσής Αυγής κα είχε σταθεί δίπλα στη Μάγδα Φύσσα σε όλη τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας. 

Ο «Τελευταίος Παρτιζάνος» της Ευρώπης κηδεύτηκε χθες σε μια λιτή τελετή με λιγοστούς παρευρισκόμενους λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. 

Η οικογένειά του με μια ανακοίνωσή της ευχαρίστησε όλους όσοι τίμησαν τον Μανώλη Γλέζο.

«Σήμερα Τετάρτη 1η του Απρίλη, εμείς, η οικογένειά του, αποχαιρετήσαμε με οδύνη τον αγαπημένο μας Μανώλη Γλέζο. Οι σε βάθος συζητήσεις μας, οι ιστορίες που ακούραστα έλεγε, τα ταξίδια μας, το σφίξιμο του χεριού και η αγκαλιά, τα βιβλία του με τις αφιερώσεις, θα είναι για μας πολύτιμες αναμνήσεις», αναφέρει η ανακοίνωση της οικογένειάς του μεγάλου αγωνιστή της Αριστεράς.

«Το ήθος του, η μαχητικότητά του, οι αγώνες του για ειρήνη, δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη θα αποτελούν φάρο μας. Το όνομά του, τα οράματά του και ο τρόπος που πορεύτηκε στη Γη ακριβή παρακαταθήκη», προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

Καταλήγει δε η οικογένεια: «Όλους όσοι τον αποχαιρέτησαν μαζί μας με μια λέξη, μια σκέψη, ένα κείμενο, μία φωτογραφία, ένα ποίημα, ένα λουλούδι και μια ζωγραφιά στην πόρτα του σπιτιού του, μία δωρεά, ένα τραγούδι, ένα χειροκρότημα, ένα δάκρυ, το χτύπημα της καμπάνας, θερμά ευχαριστούμε».
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top