Ξάνθη: Κλειστό γήπεδο μετατράπηκε σε μονάδα για τον κορωνοϊό

Διαθέτει 100 κρεβάτια - Θα λειτουργήσει σε περίπτωση ανάγκης

Το κλειστό γήπεδο Ξάνθης είναι η πρώτη αθλητική εγκατάσταση στην Ελλάδα που μετατρέπεται σε μονάδα για τον κορωνοϊό και αναμένεται να υποδεχθεί έως και 100 ασθενείς του Covid-19, μόνο αν υπάρξει ανάγκη και αν τα νοσοκομεία της περιοχής δεν μπορούν να ανταποκριθούν.

To star.gr στην αποκλεισμένη λόγω κορωνοϊού Μεσοποταμία

Όλο το πρωί ειδικά συνεργεία απολύμαιναν με μεγάλη σχολαστικότητα το γήπεδο, στο οποίο θα τοποθετηθούν 100 κρεβάτια που θα προσαρμοστούν, ώστε η εγκατάσταση να χωριστεί σε δωμάτια. Εκατοντάδες μαξιλάρια, κουβέρτες και κλινοσκεπάσματα έφτασαν στον χώρο, δημιουργώντας εικόνες πρωτόγνωρες για την Ελλάδα.

Χαρδαλιάς: Νέα περιοριστικά μέτρα σε πέντε Δήμους 

Όλοι οι κάτοικοι προσπαθούν να προλάβουν το κακό σενάριο και γίνονται μια γροθιά απέναντι στο ιό που έχει οδηγήσει στο θάνατο τεσσάρων κατοίκων. Μάλιστα, βιομήχανοι και βιοτέχνες της περιοχής πλήρωσαν από την τσέπη τους μονάδα παραγωγής οξυγόνου που θα φτάσει από μέρα σε μέρα από τη Γερμανία, αλλά και  δύο καρδιογράφους που θα τοποθετηθούν στο γήπεδο.

Ξανθιώτες εθελοντές κατασκευάζουν προστατευτικές μάσκες, σε 3D εκτυπωτές

Σε απαγόρευση κυκλοφορίας οι δήμοι Ξάνθης και Μύκης

Στους Δήμους Ξάνθης αλλά και Μύκης από χθες τη νύχτα βρίσκεται σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας, από τις 8 το βράδυ έως τις 8 το πρωί, όπως και ο περιορισμός μετακίνησης. Κανείς δε βγαίνει άσκοπα από το σπίτι, καθώς όλοι φοβούνται πως μια απερίσκεπτη πράξη μπορεί να κοστίσει ζωές.

Απόλυτη τήρηση των μέτρων ακολουθούν και οι φοιτητές που ήρθαν από την  Τουρκία και βρίσκονται σε καραντίνα στο ξενοδοχείο της Ξάνθης.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top