Ασθενής που «νίκησε» τη λευχαιμία: «Θέλω να κάνω καλά όλα τα παιδιά»

Φιλοξενήθηκε στην «ΕΛΠΙΔΑ», αποθεραπεύτηκε και έγινε παιδίατρος

Μήνυμα δύναμης και αισιοδοξίας στέλνει μία νέα κοπέλα που νόσησε σε μικρή ηλικία, αποθεραπεύτηκε, έγινε παιδίατρος και ονειρεύεται να κάνει καλά όλα τα παιδιά του κόσμου.

Η Δώρα Πλέσσα που φιλοξενήθηκε στον ξενώνα του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο», με Πρόεδρο την κ. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, όπου και έμεινε για ένα αρκετά μεγάλο διάστημα, βρέθηκε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και μοιράστηκε την ιστορία της.

Σε ευπαθείς ομάδες τα χρήματα για τον εορτασμό της Μάχης των Θερμοπυλών

Όπως αποκάλυψε η Δώρα, όταν ήταν ακόμα πολύ μικρή μία μέρα και ενώ βρισκόταν στο σχολείο την πήρα οι γονείς της για να την μεταφέρουν σε νοσοκομείο της Αθήνας, όπου διεγνώσθη με οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία. Ωστόσο, οι γιατροί ήταν ενθαρρυντικοί, καθώς εννέα στα δέκα παιδιά που εμφανίζουν την εν λόγω ασθένεια καταφέρνουν να θεραπευτούν.

Tο Κολλέγιο Αθηνών στο πλευρό των παιδιών της «ΕΛΠΙΔΑΣ»

Το όνειρο της προσφοράς στα παιδιά

Η Δώρα, έχοντας περάσει τη μεγάλη περιπέτεια με την υγεία της και αφού αποθεραπεύτηκε, έδωσε εξετάσεις και εισήχθη στην Ιατρική Αθηνών.

Όπως αναφέρει, πάντα ήθελε να ακολουθήσει την ιατρική επιστήμη, με αφορμή μάλιστα και την δική της ασθένεια. 

«Θέλω όλη την αγάπη που πήρα να την ανταποδώσω», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Το μήνυμα της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη για την πανδημία του κορωνοϊού

Η Δώρα, πλέον, δουλεύει στον ιδιωτικό τομέα και αναμένει να ξεκινήσει την ειδικότητά της. Έχει επιλέξει να ακολουθήσει την παιδιατρική, καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρει θέλει να κάνει καλά όσο πιο πολλά παιδιά μπορεί.

«Μέχρι σήμερα 9/10 παιδιά θεραπεύονται από τον καρκίνο. Όνειρό μου είναι το ποσοστό αυτό να φτάσει 10/10 και κανένα παιδί να μην πεθαίνει από καρκίνο».

Η διαμονή στην ΕΛΠΙΔΑ

Οι αναμνήσεις της Δώρας από τη διαμονή της στους κοιτώνες του Σωματείου Ελπίδα ήταν πολύ ευχάριστη, όπως ανέφερε η ίδια.

Η συμπεριφορά όλων απέναντί της ήταν ιδιαίτερα καλή και όπως λέει η ίδια ήταν πρόθυμοι να λύσουν κάθε απορία που είχε σχετικά με την ασθένειά της.

«Ήταν πολύ καλοί, ήταν σε να είμαι σπίτι μου. Απαντούσαν σε όσες ερωτήσεις μπορεί να κάνει ένα μικρό παιδί. Με βοήθησαν να καταλάβω τι είχα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top