Γιος θύματος από κορωνοϊό: «Είναι απίστευτο αυτό που ζούμε!»

Μόνο στο Star - Τι λένε συμπολίτες μας που «χτυπήθηκαν»​​​​​​​ από τον ιό

Ο κορωνοϊός έχει προσβάλλει περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας από τις αρχές του μήνα. Οι οικογένειες έχουν χάσει αγαπημένα πρόσωπα, ασθενείς νοσηλεύονται και άλλοι βρίσκονται σε καραντίνα στο σπίτι τους. Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και την Τασούλα Παπανικολάου ανοίγουν την καρδιά τους συμπολίτες μας που «χτυπήθηκαν» από τον ιό.

Κορωνοϊός: 82 νέα κρούσματα- Στους 49 οι νεκροί στην Ελλάδα

Ο Γιώργος ζει στη Δραγασιά και πρόσφατα έχασε πατέρα και παππού από τον κορωνοϊό μέσα σε λίγες ημέρες, ενώ η γιαγιά του ειναι στο νοσοκομείο. Δε βρίσκει το κουράγιο να της πει για την τραγωδία που έχει χτυπήσει την οικογένειά τους.  

«Είναι απίστευτο. Δε θέλουμε να το πιστέψουμε. Αν δεν το ζεις το πρόβλημα δεν το καταλαβαίνεις και εμείς αν δεν το ζούσαμε το πρόβλημα να μη φοβόμασταν και να μη θέλαμε να κάτσουμε στα σπίτια μας. Μακάρι να είχα τους ανθρώπους μου καλά και ας ήμασταν χώρια σε διαφορετικά σπίτια και ας ήμασταν μέσα στα σπίτια μας όσο καιρό χρειαζόταν.

Είμαστε χώρια με τη γυναίκα μου, ένα σπίτι που έσφυζε από ζωή και τώρα είμαι μόνος μου. Η γυναίκα μου είναι έγκυος, στον μήνα της για να γεννήσει, περιμένουμε το πρώτο μας παιδί. Περιμέναμε μία χαρά να δώσουμε στους δικούς μας τους ανθρώπους, να δει ο πατέρας μου ένα εγγονάκι, να του δώσουμε και το όνομά του να χαρεί, αλλά δεν προλάβαμε, δυστυχώς μας τον πήρε ο Θεός», δηλώνει συντετριμμένος στο Star.

Χαρδαλιάς: Νέα περιοριστικά μέτρα σε πέντε Δήμους 

Η διαδρομή του κορωνοϊού σε Καστόρια και Κοζάνη 

Η Δραγασιά και η Δαμασκηνιά ειναι τα δυο χωριά που έχουν μπει σε καραντίνα. Αν και ανήκουν στον νομό Κοζάνης, ειναι πολύ κοντά στην Καστοριά, καθώς απέχουν 41 χλμ. 

Οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο επαγγελματίες της Καστοριάς, που βρέθηκαν στην Ιταλία τέλη Φεβρουαρίου για την εβδομάδα μόδας, να προσβλήθηκαν από τον ιό. Στη συνέχεια, είτε επισκέφθηκαν τα δυο χωριά, είτε από το χωριό να πήγαν στην πόλη. 

Θετική στον κορωνοϊό και η μητέρα του βρέφους στην Καστοριά

«Προσεύχομαι να νικήσει τον κορωνοϊό ο σύζυγός μου»

Η κυρία Όλγα Κατσίρη ζει στη Δαμασκηνιά και είναι θετική στον κορωνοϊό, αλλά χωρίς συμπτώματα. Ο σύζυγός της νοσηλεύεται σε καταστολή και όπως χαρακτηριστικά λέει προσεύχεται να ξεπεράσει τον κίνδυνο. 

«Παραμένει στάσιμα μας λένε… Τη δεύτερη ημέρα πήγαμε κατευθείαν στο νοσοκομείο. Είναι δύσκολα… Η ψυχολογία μας είναι πολύ πεσμένη, γιατί χάσαμε και πολλούς ανθρώπους. Εγώ είμαι θετική, άλλα είμαι μία χαρά, δε νιώθω τίποτα. Είναι πρωτάκουστο σε ένα μικρό χωριουδάκι τόσα πολλά κρούσματα. Μόνο προσευχή, τίποτα άλλο», αναφέρει συγκλονισμένη από την πανδημία στον τόπο της. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top