Νοσηλευτής: «Δεν αγκαλιάζω, ούτε φιλάω τα παιδιά μου»​​​​​​​ 

Στη μάχη κατά του κορωνοϊού δεκάδες γιατροί και νοσηλευτές

Γιατροί και νοσηλευτές τα δίνουν όλα στον πόλεμο κατά του κορωνοϊού. Οι μαχητές στα νοσοκομεία, περιγράφουν στο Star ότι επιστρέφοντας στο σπίτι δεν μπορούν να αγκαλιάσουν και να φιλήσουν τα παιδιά τους, ελαχιστοποιώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τις πιθανότητες μετάδοσης του ιού.

 Τσίπρας: Οι γιατροί και οι νοσηλευτές είναι οι σημερινοί ήρωες

Ο Πέτρος Μπακάκος είναι ένας από τους πνευμονολόγους που δίνουν καθημερινά μάχη με την πανδημία στο νοσοκομείο «Σωτηρία». Δίπλα του και ο γιος του που εργάζεται ως ειδικευόμενος γιατρός

Καθημερινά βλέπει ασθενείς που έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό και παραμένει ψύχραιμος, συνειδητοποιημένος και σίγουρος και επισημαίνει ότι χρειάζεται υπομονή ώστε να εξηγήσει στους ασθενείς με τν καλύτερο δυνατό τρόπο ποια είναι η προοπτική εξέλιξης της νόσου.

Ο γιος του Πέτρου Μπακάκου, ο 26χρονος Αγαμέμνονας, είναι ειδικευόμενος γιατρός στο ίδιο νοσοκομείο.   

Γιατρός για κορωνοϊό: «Φοβάμαι για τους ασθενείς μου. Όχι για μένα»

Γιατροί και νοσηλευτές  βοηθούν να επικοινωνήσουν οι ασθενείς με τους συγγενείς τους 

Ο Γεώργιος Κούρτης είναι νοσηλευτής στο νοσοκομείο «Σωτηρία» και πατέρας δυο 12χρονων αγοριών. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «Πολλοί συγγενείς έρχονται στα σκαλοπάτια του κτιρίου μας δίνουν νερά, χυμούς ακόμα και ρούχα και πιτζάμες και τα πάμε στους ασθενείς και τις ευχές για περαστικά και ότι τους σκέφτονται»

Διεθνής αποκλειστικότητα: Η κορυφαία λοιμωξιολόγος του Cambridge στο Star

Νοσηλευτής: «Δεν αγκαλιάζω ούτε φιλάω τα παιδιά μου» 

Γιατροί και νοσηλευτές γυρνούν στα σπίτια τους και δεν μπορούν να αγκαλιάσουν τα παιδιά τους, γιατί φοβούνται μην τα κολλήσουν σε περίπτωση που και οι ίδιοι έχουν μολυνθεί. 

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο νοσηλευτής Γεώργιος Κούρτης, «Χαιρετιόμαστε με τον αγκώνα, εκείνοι το πρότειναν. Φοράω μάσκα πάρα πολλές φορές, προσπαθώ να μην τα αγκαλιάζω και να μην τα φιλάω και τους λείπει αυτό».  

Οι ώρες στο νοσοκομείο είναι πολλές. Η κούραση μεγάλη, όμως αρκεί μια στιγμή για να τα ξεχάσουν όλα. Όπως αυτή που ένας 42χρονος βγήκε από την μονάδα εντατικής θεραπείας.   

«Αυτό το χαμόγελο που μοίρασε σε όλους μας απλόχερα ήταν το μεγαλύτερο ευχαριστήριο για γιατρούς και νοσηλευτές», αναφέρει ο νοσηλευτής του «Σωτηρία».

Γιατρός κλαίει με λυγμούς που δεν μπορεί να αγκαλιάσει το παιδί του 

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα συγκινητικό βίντεο, που αποτυπώνεται την πίεση που βιώνουν οι υγειονομικοί. Γιατρός επιστρέφει από τη δουλειά στο σπίτι του, αλλά αρνείται να κάνει αυτό που λαχταράει πιο πολύ, να αγκαλιάσει το παιδί του, γιατί πρέπει να το προστατεύσει…δεν αντέχει και λυγίζει.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top