Κορωνοϊος: Προκαλεί επικίνδυνες επιπλοκές στην καρδιά

Τι συμβαίνει με τις εγκύους – Με προσοχή τα φάρμακα που δίνονται

Δείτε το video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Μία επιπλοκή που προκαλεί ο κορωνοϊός είναι η φλεγμονή στην καρδιά. 

Κολχικίνη: H πρόταση της Ελλάδας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και την δημοσιογράφο Κατερίνα Παπακωστοπούλου, σε ερώτηση που έκανε στον Σωτήρη Τσιόδρα, της απάντησε πως παρατηρείται μία καρδιοτοξικότητα αφότου ο ασθενής προσβληθεί από τον Covid-19.

Πρόκειται δηλαδή για μία φλεγμονή στην καρδιά την οποία οι ειδικοί στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας δεν μπορούν να καταλάβουν τον μηχανισμό που την προκαλεί.

Ξέρουν ότι στη γρίπη εξαπλασιάζεται ο κίνδυνος προσβολής από έμφραγμα για τον ασθενή. Για μία λοίμωξη του αναπνευστικού, γνωρίζουν ότι τριπλασιάζεται το ρίσκο να προκληθεί ένα καρδιακό νόσημα.

Κορωνοϊός: 32 θάνατοι στη χώρα μας - 95 νέα κρούσματα, 1.061 συνολικά

Τώρα που παρατήρησαν αυτή την καρδιοτοξικότητα λόγω κορωνοϊού θα προσθέσουν στα υπάρχοντα θεραπευτικά σχήματα μία ακόμα ουσία.

Ειδικοί καρδιολόγοι, καθηγητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, εισηγήθηκαν στην επιτροπή λοιμωξιολόγων και τον κύριο Τσιόδρα, συγκεκριμένο πρωτόκολλο βάσει της δραστικής ουσίας Κολχικίνης, η οποία δείχνει ότι περιορίζει τις επιπλοκές της καρδιάς και συγκεκριμένα αυτή του εμφράγματος του μυοκαρδίου. 

Χαρδαλιάς: «Δεν κάνουμε γενικό επαναπατρισμό - Θα ήταν ολέθριο»

Τι συμβαίνει με τις εγκύους

Για τις εγκύους και ειδικά για τις μέλλουσες μαμάδες του 1ου και 2ου τριμήνου που δεν μπορούν να πάρουν εύκολα φάρμακα, δεν υπάρχει σύμφωνα με τον κύριο Τσιόδρα καμία μελέτη που να λέει ότι η έγκυος έχει περισσότερες ή λιγότερες πιθανότητες να προσβληθεί από τον ιό. Αν είναι νέα θα το περάσει με ήπια συμπτώματα όπως και οι υπόλοιποι ασθενείς. Το βασικό είναι να παρακολουθείται από τον γυναικολόγο της και μόνο αν παρουσιάσει κάποια επικίνδυνη επιπλοκή θα πάρει κάποιο φάρμακο.

Κορωνοϊός: 1ο κρούσμα στην Ικαρία – Γιος επιχειρηματία έσπασε την καραντίνα


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top