Έκκληση για μάσκες απευθύνουν οι φαρμακοποιοί- Μετρούν ήδη το πρώτο κρούσμα

Τι αναφέρει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος για τις τιμές των αντισηπτικών

Φαρμακείο - Κορωνοϊός

Έκκληση για μάσκες και είδη ατομικής προστασίας και υγιεινής απευθύνουν οι Έλληνες φαρμακοποιοί με επιστολή τους στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, καθώς όπως αναφέρουν είναι αντιμέτωποι με μεγάλες ελλείψεις που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των ίδιων όσο και των πολιτών.

Νέο ωράριο λειτουργίας φαρμακείων λόγω απαγόρευσης

Όπως αναφέρουν στην επιστολή τους, «Οι φαρμακοποιοί βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης με τον κορωνοϊό. Το φαρμακείο είναι το πρώτο σημείο επαφής με τους πολίτες οι οποίοι σε αρκετές περιπτώσεις είναι ασυμπτωματικοί φορείς του ιού.

Διατηρούμε τα φαρμακεία μας ανοικτά, αγωνιζόμαστε για να τα κρατήσουμε ασφαλή από τον ιό, για εμάς για τους φαρμακοϋπαλλήλους μας αλλά και για τους πολίτες.

Αγώνας δρόμου για ένα αντισηπτικό – Ο τετραψήφιος αριθμός καταγγελιών

Στη γειτονική Ιταλία τρείς φαρμακοποιοί έχουν ήδη καταλήξει λόγω του κορωνοϊού ενώ ένας μεγάλος αριθμός νοσεί. Στη χώρα μας έχει ήδη εντοπισθεί το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού σε συνάδελφο φαρμακοποιό.

Πέραν των ανωτέρω ελλείψεων για την ασφάλεια των φαρμακοποιών, υπάρχει τεράστιο πρόβλημα και για τους πολίτες που προσέρχονται στα φαρμακεία ζητώντας τα προϊόντα αυτά (μάσκες αντισηπτικά, γάντια) που δυστυχώς βρίσκονται σε τεράστια έλλειψη».

Τέλος, επισημαίνουν ότι είναι απαραίτητο να διατεθούν τα συγκεκριμένα προϊόντα σε χαμηλές τιμές. 

Λουράντος στο star.gr «Ο πανικός φέρνει ελλείψεις στα φαρμακεία»

Τι αναφέρει ο ΦΣΑ για τις τιμές των αντισηπτικών

Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής διευκρινίζει στους Έλληνες πολίτες τον τρόπο με τον οποίο διαμορφώνονται οι τιμές των αντισηπτικών.

Συγκεκριμένα αναφέρει τους εξής δύο παράγοντες: 

1)    Οι τιμές των προϊόντων αντισηψίας και προφύλαξης από τον κορωνοϊό διαμορφώνονται από τους παρασκευαστές, εισαγωγείς και χονδρεμπόριο και ανάλογα με την τιμή που τα προμηθευόμαστε, διαμορφώνεται και η λιανική τιμή αυτών

2)    Για όλα αυτά τα προϊόντα υπάρχουν διάφορες κατηγορίες που προέρχονται από προδιαγραφές και συστατικά που τα αποτελούν. Ως εκ τούτου η μεταξύ τους σύγκριση με αποκλειστικό και κύριο στοιχείο την ποσότητά τους δε βγάζει ορθά αποτελέσματα.

Διευκρινίσεις για το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ

Φανερά εκνευρισμένος φέρεται να είναι ο διοικητής του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από πληροφορίες που ανέφεραν ότι ζήτησαν μάσκες από το νοσοκομείο της Καβάλας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Λευκής Γεωργάκη που είχε επικοινωνία με τον διοικητή του νοσοκομείου, δεν ζητήθηκαν ποτέ μάσκες από το νοσοκομείο Καβάλας, καθώς ο μοναδικός υπεύθυνος για αυτό το ζήτημα είναι ο ίδιος.

Επίσης, διευκρίνισε ότι εάν κάποιος γιατρός έχει συμπτώματα, απευθύνεται στους λοιμωξιολόγους και εκείνοι φροντίζουν για το θέμα. Μάλιστα, τόνισε ότι «Δε μπορεί ο κάθε γιατρός να κάνει όποτε θέλει τεστ. Τα αντιδραστήρια δεν ειναι θέμα του ΑΧΕΠΑ, αλλά του εργαστηρίου στο πανεπιστήμιο και καλώς κάνουν και κάνουν οικονομία, καθώς δεν ξέρουμε τι θα γίνει την επόμενη εβδομάδα», ανέφερε. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι γιατροί στο νοσοκομείο φορούν μάσκα, αλλά δεν τις αλλάζουν όσο συχνά θα έπρεπε. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top