Λουράντος στο star.gr «Ο πανικός φέρνει ελλείψεις στα φαρμακεία»

Καταγγέλει φαινόμενα αισχροκέρδειας και εξαπάτησης λόγω κορωνοϊού

Εικόνες πανικού τις τελευταίες ημέρες στα φαρμακεία της Αττικής εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, περιέγραψε μιλώντας στο star.gr ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κωνσταντίνος Λουράντος.


«Η αγωνία και το στρες του κόσμου προκαλούν πανικό και αυτός φέρνει ελλείψεις σε προϊόντα. Έτσι όπως πάμε σε λίγο δε θα έχουμε τίποτα» εκτίμησε και συνέστησε ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση.  

«Καθημερινά αντιμετωπίζουμε πανικόβλητους πολίτες οι οποίοι γεμίζουν τα ράφια τους με πράγματα που δε θα χρησιμοποιήσουν πιθανόν ποτέ, στερώντας τα από όσους έχουν πραγματικές ανάγκες», είπε χαρακτηριστικά. 

Κορωνοϊός: «Τα μέτρα σε πρώτη εκτίμηση αποδίδουν»

Αναφερόμενος στις ελλείψεις που καταγράφονται είπε ότι οι μάσκες έχουν τελειώσει προ πολλού, αντισηπτικά, οινόπνευμα και πρώτες ύλες όπως η αιθανόλη που χρησιμοποιούνται στην παρασκευή αντισηπτικών βρίσκονται σε έλλειψη, ενώ σύντομα δε θα βρίσκει κανείς ούτε γάντια, ούτε παρακεταμόλες. 

Αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία συστήνει για τον κορωνοϊό ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κωνσταντίνος Λουράντος μιλώντας στο star.gr

Παράλληλα, η μικρή προσφορά και η τεράστια ζήτηση τέτοιων προϊόντων, έχει ως αποτέλεσμα την καταγραφή φαινομένων αισχροκέρδειας στην αγορά. Σύμφωνα με τον κ. Λουράντο, προϊόντα πωλούνται ακόμη και 5 ή 10 φορές πάνω από τις τιμές που είχαν πριν ξεσπάσει η πανδημία.

Ενδεικτικά, έφερε ως παράδειγμα μάσκα που ενώ κόστιζε 20 λεπτά του ευρώ σήμερα πωλείται προς 1,5 ακόμη και 2 ευρώ, σημειώνοντας ότι οι «Έλληνες δεν γνωρίζουμε να φοράμε σωστά μία μάσκα». «Δεν μπορούμε να την αγγίζουμε συνέχεια και να την ανεβοκατεβάζουμε. Τη φοράμε, την αφήνουμε και όταν πάμε να τη βγάλουμε την πετάμε» είπε χαρακτηριστικά.

Κορωνοϊός: Πώς να διαχειριστούμε την ψυχολογία του «Μένουμε στο σπίτι»

Την ίδια ώρα, τον πανικό και την αγωνία του κόσμου από τη ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού φαίνεται να εκμεταλλεύονται επιτήδειοι»
 Σύμφωνα με τον ίδιο, «κάποιοι πουλάνε πανάκριβα μάσκες, ακόμη και από την τηλεοράση, λέγοντας ότι προστατεύουν από τον ιό, χωρίς όμως να κάνουν τίποτα», ενώ όπως ανάφερε υπάρχει άλλη περίπτωση κουτιού με ένα αντισηπτικό και 6 μάσκες, που ενώ στη συσκευασία του απεικονίζεται μία μάσκα άνθρακα αυτή δεν περιέχεται μέσα. «Κοστίζει 15 ευρώ αλλά αν υπολογίσεις ένα προς ένα τα προϊόντα, αυτά δεν ξεπερνούν τα 3- 4 ευρώ» είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top