Κορωνοϊός: «Τα μέτρα σε πρώτη εκτίμηση αποδίδουν»

Ποιες είναι οι διαφορές στα συμπτώματα κορωνοϊού και γρίπης

Υπάρχει μία αισιοδοξία ότι τα μέτρα αποδίδουν και τα κρούσματα συγκριτικά με άλλες χώρες είναι λίγα. Παρόλα αυτά, τα κρούσματα που ανακοινώνονται αφορούν μόνο όσους τελικά ελέγχονται αφού εχουν νοσήσει και η κατάσταση τους έχει επιδεινωθεί.

Κορωνοϊός: Σε καραντίνα 21 υγειονομικοί στο Ιπποκράτειο

«Αυτή τη στιγμή δεν ξέρουμε πραγματικά πόσα είναι τα κρούσματα και δε θα μάθουμε ποτέ» είπε η κ. Αθηνά Λινού, καθηγήτρια Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. «Σε γενικές γραμμές, τα μέτρα εφαρμόζονται και ο πληθυσμός ακολουθεί» συνέχισε.

Όσο για τα κρούσματα που δε φέρουν συμπτώματα είπε: «εκείνο που είναι πολύ σημαντικό είναι να υπάρχει συντονισμένη προσπάθεια ενημέρωσης εκείνων που μπορεί να είναι φορείς χωρίς να νοσούν. Αυτοί συνήθως είναι οι νέοι και είναι αυτοί που έχουν τις περισσότερες κοινωνικές επαφές». 

Έτσι δε θα κολλήσετε κορωνοϊό: 10 + 4 συμβουλές από τον ΙΣΑ

Όπως είπε η κ. Λινού, τα συμπτώματα της γρίπης δε διαφέρουν και τόσο από αυτά του κορωνοϊού. Τόσο η γρίπη όσο και ο κορωνοϊός εμφανίζουν ως σύμπτωμα τον πονοκέφαλο, ο οποίος είναι ισχυρότερος κάποιες φορές στη γρίπη. 

Η μόνη μεγάλη διαφορά είναι ότι ο κορωνοϊός προκαλεί πνευμονία, δηλαδή δύσπνοια. Και στις δύο περιπτώσεις πάντως, αν τα συμπτώματα έχουν έντονη μορφή, ο ασθενής θα πρέπει να απομονωθεί και να έχει την ίδια αντιμετώπιση.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top