Αγώνας δρόμου για ένα αντισηπτικό – Ο τετραψήφιος αριθμός καταγγελιών

75.000 μάσκες και 75.000 γάντια από τον ΙΣΑ σε 1.500 ιατρεία

Δείτε το video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Είδος προς… εξαφάνιση έχουν γίνει τα αντισηπτικά λόγω κορωνοϊού. Πολλοί καταναλωτές κάνουν αγώνα δρόμου για να βρουν έστω ένα μπουκαλάκι. 

Ανεπάρκεια σε αρκετά είδη προστασίας από τον κορωνοϊό

Αν μάλιστα κάποιος ζητήσει οινόπνευμα θα είναι πολύ τυχερός αν βρει έστω και μια φιάλη, καθώς τα μπουκάλια εξαφανίζονται ως δια μαγείας.

Το υπουργείο Ανάπτυξης καλεί τους καταναλωτές να καταγγείλουν στον τετραψήφιο αριθμό 1520 οποιαδήποτε περίπτωση αισχροκέρδειας που πέσει στην αντίληψή τους, καθώς ειδικά αυτή τη περίοδο δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκμεταλλεύονται την αυξημένη ζήτηση σε μάσκες και αντισηπτικά.

ΙΣΑ: Έστειλε 75.000 μάσκες και 75.000 γάντια, σε 1.500 ιατρεία

Όπως έγινε γνωστό, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έστειλε 75.000 μάσκες και 75.000 γάντια, σε 1500 ιατρεία της Αθήνας, προκειμένου να μείνουν ανοιχτές οι ιδιωτικές δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

«Τα ιατρεία πρέπει να μείνουν ανοιχτά, για να διασφαλιστεί η παρακολούθηση των κρουσμάτων με ήπια συμπτωματολογία καθώς και των χρονίως πασχόντων. Πρέπει όλοι να βοηθήσουμε κυβέρνηση και φορείς προς αυτή την κατεύθυνση» τόνισε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και Περιφερειάρχης Αττικής του ΙΣΑ Γ.Πατούλης.O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών αναμένεται τις επόμενες ημέρες να προμηθευτεί και άλλες για να τις διαθέσει στα μέλη του προκειμένου να διατηρήσουν ανοιχτά τα ιατρεία τους, στηρίζοντας την ΠΦΑ. 

Κορωνοϊός: Πλαφόν στα αντισηπτικά – Μέχρι τρία τεμάχια σε κάθε καλάθι!

Επίσης το επόμενο χρονικό διάστημα θα έχει τη δυνατότητα να διαθέσει χιλιάδες αντισηπτικά ατομικής χρήσης. Παράλληλα, ο ΙΣΑ τονίζει ότι από μέρους της, η πολιτεία πρέπει να αξιοποιήσει το ιατρικό δυναμικό, για να συγκροτήσει ένα δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που θα καλύψει τις ανάγκες των ασθενών καθώς και να διασφαλίσει ότι το υγειονομικό προσωπικό, σε όλες τις Δομές υγείας είναι ασφαλές για να δώσει τη μάχη. 

Η έκκληση Πατούλη στους γιατρούς της Αθήνας για να μη χαθούν ζωές

Σχολιάζοντας το θέμα, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και Περιφερειάρχης Αττικής του ΙΣΑ Γ.Πατούλης, τόνισε τα εξής: 

«Καλούμε τους γιατρούς της Αθήνας να κρατήσουν όρθια την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και να στηρίξουν τον ασθενή που έχει την ανάγκη μας περισσότερο από ποτέ. Είναι θέμα ύψιστης σημασίας, η στενή παρακολούθηση των κρουσμάτων με ήπια συμπτωματολογία προκειμένου να διαγνωστούν εγκαίρως οι επιπλοκές.

Λουράντος στο star.gr «Ο πανικός φέρνει ελλείψεις στα φαρμακεία»

Επίσης είναι ιδιαίτερα σημαντικό να συνεχιστεί η παρακολούθηση των χρονίως πασχόντων για να μη καταλήξουν ως επιπλοκές στα δημόσια νοσοκομεία. Τα ιατρεία πρέπει να μείνουν ανοιχτά, γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα χαθούν ζωές. Κάνουμε τιτάνια προσπάθεια, για να εξασφαλίσουμε το απαραίτητο προστατευτικό υλικό και μέχρι τώρα έχουμε καταφέρει πολλά. Πρέπει όλοι να βοηθήσουμε, κυβέρνηση και φορείς προς αυτή την κατεύθυνση. Εμείς δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε με όλες τις δυνάμεις δίπλα στα μέλη μας που αγωνίζονται με αυταπάρνηση».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top