Έκκληση για αίμα - «Μένουμε σπίτι, βγαίνουμε μόνο για αιμοδοσία»

Μειωθήκαν 20% τα αποθέματα τις τελευταίες ημέρες

Η πανδημία του κορωνοϊού μείωσε σημαντικά τα αποθέματα αίματος της χώρας, αφού οι πολίτες φοβούνται να πάνε στα νοσοκομεία.

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας κάνει έκκληση μέσω του Star και προτρέπει τους εθελοντές να συνεχίσουν να δίνουν αίμα, προτείνοντας οι αιμοδοσίες να γίνουν εκτός νοσοκομείων, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που θα δοθούν από τους δήμους. 

«Μένουμε σπίτι μας, εκτός αν αιμοδοτούμε» το μήνυμα του Ε.ΚΕ.Α

«Τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας δίνουμε αίμα για τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη», δηλώνουν υπεύθυνα οι εθελοντές αιμοδότες.

Μειωθήκαν 20% τα αποθέματα αίματος

Το αίμα σώζει ζωές, ιδιαίτερα σε περιόδους πανδημίας. Περίπου 580.000 μονάδες αίματος συγκεντρώνονται κάθε χρόνο στην χώρα μας, όμως τις τελευταίες ημέρες, λόγω φόβου για τον κορωνοϊό τα αποθέματα μειώθηκαν κατά 20%.

«Είναι πολύ σοβαρό πρόβλημα γιατί έχουμε ανθρώπους που κάνουν συνέχεια μεταγγίσεις με μεσογειακή αναιμία, αιματολογικές κακοήθειες. Είναι δικαιολογημένος ο φόβος, γι' αυτό κάνουμε έκκληση σε δήμους και περιφέρειες να μας δώσουν χώρους να κάνουμε αιμοδοσίες εκτός νοσοκομείων», επισημαίνουν οι ειδικοί. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top