«Μένουμε σπίτι μας, εκτός αν αιμοδοτούμε» το μήνυμα του Ε.ΚΕ.Α

Ο φόβος για τον κορωνοϊό - έκοψε τη ροή αιμοδοτών

Ακούστε τί είπε στο star.gr η Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας για τις ελλείψεις σε αίμα

Καμπανάκι κινδύνου χτυπάει το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας για πιθανές ελλείψεις σε αίμα το προσεχές διάστημα. Ο φόβος για τη μετάδοση του κορωνοϊού κρατάει μακριά από τα νοσοκομεία τους εθελοντές αιμοδότες, ενώ την ίδια ώρα οι ανάγκες για αίμα είναι πάγιες.

Πρώτη σύσκεψη του Μητσοτάκη στο Μαξίμου με ηλεκτρονική πλατφόρμα


«Αν και μετά την αναβολή των χειρουργείων οι καθημερινές ανάγκες σε αίμα μειώθηκαν, στη χώρα μας συνεχίζουν να υπάρχουν περίπου 2.500 πάσχοντες με μεσογειακή αναιμία, στους οποίους κατευθύνεται το 20% του αίματος κάθε μήνα», είπε στο star.gr η πρόεδρος του Ε.ΚΕ.Α Χάρις Ματσούκα.
Ξεκαθάρισε ότι με τα μέχρις στιγμής δεδομένα «ο κορωνοϊός δε μεταδίδεται με τη μετάγγιση αίματος» και κάλεσε τον κόσμο να συνεχίσει να δίνει αίμα, καθώς πρόκειται για μία ασφαλή διαδικασία.

Μέτρα για την υγιεινή των ευπαθών ομάδων λαμβάνει ο ΚΥΑΔΑ

«Το προσωπικό λαμβάνει όλα τα μέτρα ασφαλείας, φοράει γάντια και μάσκες, οι εθελοντές αιμοδότες κάθονται σε απόσταση, ενώ υπάρχει ήδη υπουργκή απόφαση που προβλέπει την παραχώρηση αιθουσών από τους δήμους της χώρας για τη διενέργεια εξωτερικής αιμοδοσίας» πρόσθεσε η κ. Ματσούκα.

«Ναι μένουμε σπίτι μας! Εκτός αν αιμοδοτούμε. Να μην αφήσουμε ανθρώπινες ζωές να κινδυνέψουν από έλλειψη αίματος» ήταν το μήνυμα που εξέπεμψε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top