Περιορίζεται προσωρινά ο κατάπλους κρουαζιερόπλοιων στα ελληνικά λιμάνια

Για την αποτροπή περαιτέρω διάδοσης του κορωνοϊού - Μέχρι πότε θα ισχύουν

κρουζιερόπλοιο

Περιορίζεται προσωρινά ο κατάπλους όλων των επαγγελματικών πλοίων θαλάσσιας αναψυχής συμπεριλαμβανομένων των κρουαζιερόπλοιων στα ελληνικά λιμάνια και η αποβίβαση επιβατών από τα πλοία για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας από την περαιτέρω διάδοση του κορωνοϊού στην ελληνική επικράτεια, ανακοίνωσε η Διεθνής Ένωση Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA).

Ένας 6χρονος στέλνει το δικό του μήνυμα για τον κορωνοϊο!

Οι απαγορεύσεις αυτές ισχύουν για το χρονικό διάστημα από 15/03/2020 και ώρα 15:00 έως και 15/04/2020 και ώρα 15:00.

Για την ένωση και τα μέλη της, η ασφάλεια, η υγεία και η ευζωία των επιβατών και των πληρωμάτων παραμένουν η νούμερο ένα προτεραιότητα..
«Καθώς αντιμετωπίζουμε μία άνευ προηγουμένου κατάσταση, αναγνωρίζουμε την απόφαση επιβολής του προληπτικού αυτού μέτρου που περιορίζει προσωρινά την κίνηση των κρουαζιερόπλοιων στα ελληνικά λιμάνια. Η δημόσια υγεία και η ασφάλεια προέχουν» δήλωσε η κα Μαρία Δεληγιάννη, Εκπρόσωπος της CLIA Europe στην Ανατολική Μεσόγειο.

Με ειδική πτήση στην Αθήνα από το Μαρόκο οι εγκλωβισμένοι ταξιδιώτες

Τα κρουαζιερόπλοια επηρεάζονται από το κλείσιμο λιμένων και την αναστολή των λειτουργιών τους σε διάφορα μέρη του κόσμου. Γι’ αυτό το λόγο ενθαρρύνουμε τους λιμένες να επιτρέψουν στα πλοία να ολοκληρώσουν τα ταξίδια τους και να προσφέρουν καταφύγιο στα πλοία εν αναμονή της επανέναρξης των δραστηριοτήτων τους.

Η κρουαζιέρα αποτελεί δυναμικό τμήμα του τουριστικού προϊόντος στην Ελλάδα, με σημαντική συμβολή στην οικονομική ανάπτυξη και την απασχόληση, καθώς συνεισφέρει περισσότερα από 600 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο και προσφέρει σχεδόν 12.000 θέσεις εργασίας. Αυτός ο προσωρινός προορισμός θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στον κλάδο της κρουαζιέρας αλλά και πέρα από αυτόν.
«Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τις αρχές και με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να είμαστε έτοιμοι για την επανέναρξη των δρομολογίων και δραστηριοτήτων μόλις αυτό είναι εφικτό» προσθέτει η κα Δεληγιάννη.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top