Κορωνοϊός: Δηλώνουν πιστοί και αγνοούν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ

Μητσοτάκης: «Η ηγεσία της εκκλησίας να στηρίξει τον κοινό σκοπό»

Όλο και περισσότεροι ιεράρχες συντάσσονται με το κάλεσμα του πρωθυπουργού σε ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες να μην πηγαίνουν στις εκκλησίες και να προσεύχονται από τα σπίτια τους.

Ακόμη πιο αυστηρά τα μέτρα στη Βουλή για τον κορωνοϊό

Παρ΄όλα αυτά, αρκετοί πιστοί ακόμη και σε περιοχές που υπάρχουν κρούσματα κορωνοϊού, πηγαίνουν στις εκκλησίες για να μεταλάβουν.

Παρά τον σάλο που έχει προκληθεί για το ενδεχόμενο μετάδοσης του κορωνοϊού με τη συνάθροιση ακόμη και στις εκκλησίες, πιστοί στον Ιερό ναό Αγίας Λυδίας στην Ασπροβάλατα της Θεσσαλονίκης προσήλθαν στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.

Κληρικοί: Όχι στο ρίσκο και στην ανευθυνότητα 

Ο Ιερός Σύνδεσμος των Κληρικών όμως παίρνοντας σαφείς αποστάσεις από την απόφαση της Ιεράς Συνόδου καλεί τους πιστούς να πειθαρχήσουν στις οδηγίες των γιατρών.

«Συντασσόμεθα απόλυτα με τις οδηγίες του κράτους και τους αρμόδιους φορείς. Δεν μπορούμε να ρισκάρουμε και να κινδυνεύσουν ζωές εξ αιτίας της ανευθυνότητας μας» ανακοίνωσε ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος.

Μητσοτάκης: «Η ηγεσία της εκκλησίας να στηρίξει τον κοινό σκοπό»

Ο Πρωθυπουργός σε μια προσπάθεια να αφυπνίσει τους πολίτες, στο διάγγελμα του, ζήτησε τα θρησκευτικά καθήκοντα να ασκούνται από το σπίτι και κάλεσε την ηγεσία της εκκλησίας να στηρίξει την προσπάθεια για περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Κορωνοϊός: Έκκληση Κικίλια σε γιατρούς-νοσηλευτές να ενταχθούν στο ΕΣΥ

Και μέσα στην εκκλησία οι ιεράρχες που ζητούν από τους πιστούς να ακολουθούν τις οδηγίες των ειδικών έχουν δημιουργήσει ισχυρό ρεύμα. Πρώτος πρώτος ο Οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Τις ίδιες παραινέσεις κάνουν κι άλλοι φωτισμένοι ιεράρχες όπως ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, ο Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος και ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top