Αναστέλλονται οι εξετάσεις για τις άδειες οδήγησης

Εισήγηση για αποχή των δικηγόρων αν δεν ανακοινωθούν σύντομα μέτρα 

οδήγηση

Σε αναστολή των εξετάσεων που αφορούν στην απόκτηση άδειας οδήγησης, μεταφοράς επικίνδυνων εμπορευμάτων, ειδικής άδειας ταξί και κάθε άλλου είδους εξέτασης για τις επόμενες 14 ημέρες, προχώρησε η Περιφέρεια Αττικής.

Οι εξετάσεις πραγματοποιούνται από τις υπηρεσίες της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών και η αναβολή του γίνεται στο πλαίσιο της εθνικής κινητοποίησης για τη μη διασπορά του κορωνοϊόυ.

Το σχέδιο της κυβέρνησης: Άδεια στον ένα γονέα για τα κλειστά σχολεία

«Για εμάς προτεραιότητα αποτελεί η πρόληψη που συμβάλει στην καλύτερη θωράκιση της υγείας των πολιτών», επισήμανε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, προσθέτωντας ότι οφείλουν να διακόψουν κάθε είδους θεωρητικού μαθήματος όλες οι σχολές οδηγών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Αττικής.

Εισήγηση για αποχή των δικηγόρων αν δεν ανακοινωθούν μέτρα 

Ο αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Θέμης Σοφός, εισηγείται να απέχουν οι δικηγόροι για τις επόμενες τρεις μέρες σε περίπτωση που η πολιτεία δεν ανακοινώσει μέτρα για τα δικαστήρια αύριο, Τετάρτη. 

«Αναμέναμε με ενδιαφέρον το Υπουργείο Δικαιοσύνης να λάβει έκτακτα μέτρα προστασίας των Πολιτών, Δικηγόρων, Γραμματέων, Δικαστών και Εισαγγελέων από τη μετάδοση της ασθένειας του κοροναϊού κατά τη λειτουργία (και εντός) των Δικαστηρίων, με προσωρινή αναστολή λειτουργίας των συνεδριάσεων Δικαστηρίων (και των Γραμματειών), πλην όμως ουδεμία επίσημη ενημέρωση έχει υπάρξει μέχρι τούδε.

Κικίλιας: Κλείνουν σχολεία, παιδικοί σταθμοί και ΑΕΙ για δύο εβδομάδες!

ΕΙΣΗΓΟΥΜΑΙ αύριο, εκτάκτως και προ ημερησίας διατάξεως, να αποφασίσει το Δ.Σ., σε περίπτωση μη λήψης απόφασης από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, την αποχή των Δικηγόρων από τα Δικαστήρια για 3 εργάσιμες ημέρες, ήτοι από την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 έως και τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020, μέχρι να υπάρξει επίσημη τοποθέτηση της Πολιτείας για τη διασφάλιση της υγείας των Πολιτών και προσωρινή απολύμανση των δικαστικών κτιρίων».

 

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top