Kορωνοϊός - Πάτρα: 13 κρούσματα νοσηλεύονται

Σε Αχαΐα και Ηλεία υπάρχουν άλλα 24 άτομα που έχουν διαγνωστεί με κορωνοϊό

Αυξάνονται συνεχώς τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, καθώς μετά  την ολοκλήρωση των ελέγχων στην ομάδα των εκδρομέων στους Αγίους Τόπους αλλά και τις εξετάσεις στις επαφές τους  νέα κρούσματα κορωνοϊού, προστίθενται στον κατάλογο επιβεβαιωμένων περιπτώσεων.

Ενημερωθείτε και προστατευτείτε για τον κορωνοϊό


Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας νοσηλεύονται αυτή την ώρα 13  κρούσματα. To ένα από αυτά είναι  ο 66χρονος που είχε επισκεφθεί το Ισραήλ κ την Αίγυπτο κ είναι ήδη από χθες το πρωί διασωληνωμένος.

Δύο ακόμα κρούσματα ήταν σε σοβαρή κατάσταση, το ένα απ’ αυτά είναι ιερέας, που μετείχε και αυτός στην εκδρομή στους Αγίου Τόπους , όμως πλέον έχουν ξεφύγει από τον κίνδυνο. Τα υπόλοιπα άτομα που νοσηλεύονται με κορωνοϊό είναι καλά στην υγεία τους και η πορεία τους είναι σταθερή.

Στις περιοχές Αχαΐας και Ηλείας υπάρχουν άλλα 24 άτομα που έχουν διαγνωστεί με  κορωνοϊό αλλά βρίσκονται στο σπίτι τους, σε καραντίνα και σε επικοινωνία με τους γιατρούς που τους παρακολουθούν.

Λόγω των αυξημένων κρουσμάτων στην περιοχή γίνονται προσπάθειες από την υγειονομική περιφερειακή διεύθυνση να δημιουργηθεί εργαστήριο για την εξέταση των υπόπτων κρουσμάτων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου προκειμένου να μην αποστέλλονται τα δείγματα στην Αθήνα και να μη χάνεται πολύτιμος χρόνος.

Τα σχολεία σε Ηλεία, Αχαΐα και Ζάκυνθο θα παραμείνουν κλειστά για 2 εβδομάδες ακόμα.

Στον Πύργο, καθώς θετικός στον ιό βρέθηκε γιατρός του Νοσοκομείου, του οποίου η σύζυγος είχε ταξιδέψει στους Αγίους Τόπους.

Νωρίς το πρωί όμως έγινε γνωστό και το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος. Πρόκειται για έναν άνδρα 48 ετών από την Ιστιαία, ο οποίος ανήκε στο ίδιο γκρουπ ταξιδιωτών στο Ισραήλ 

«Εκτός από τον ίδιο έχουν μείνει σε κατ’  οίκον περιορισμό τέσσερα άτομα του στενού περιβάλλοντος του φορέα.  Ξεκίνησαν οι ενέργειες της ιχνηλασίας της διερεύνησης των επαφών και επίσης εξετάζονται και μέτρα όπως ένα ολιγοήμερο κλείσμο των σχολείων , απολυμάνσεις»  δηλώνει ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.  

 

Επιβάτες λεωφορείου: «Δε μας έλεγξε κανείς»

«Δε μας έλεγξε κανένας παρόλο που είπαμε δείξαμε ότι είμαστε άρρωστοι, τίποτα, μηδέν» δηλώνει επιβάτης του λεωφορείου, ενώ το ίδιο λένε και συνεπιβάτες του. 

«Έχουμε έρθει σε επαφή με ορισμένους από τους ανθρώπους και κυκλοφορούν αρκετοί από αυτούς» δήλωσε επίσης κάτοικος της Γαστούνης.   
Το γεγονός πως ένας εκπαιδευτικός αλλά και ένας ιερέας, μετά την επιστροφή τους από την εκδρομή πήγαν στις δουλειές τους κανονικά έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στους κατοίκους της Γαστούνης .

«Πήγε κανονικά  στο σχολείο και του έχουν κάνει καταγγελία οι γονείς των μαθητών» ισχυρίσθηκε κάτοικος της περιοχής. 


Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων σαββατοκύριακου του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top