Κορωνοϊός: «Είπαμε ότι είμαστε από Ιταλία και δεν μας έδωσαν προτεραιότητα»

Τι καταγγέλει στο Star συγγενής της 40χρονης που νοσηλεύεται στο «Αττικόν»

Μια μικρή «Οδύσσεια» πέρασε η 40χρονη γυναίκα τραπεζικός που έχει προσβληθεί με κορωνοϊό στο νοσοκομείο Σωτηρία, όπως αποκάλυψε συγγενής της γυναίκας αποκλειστικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και την Τασούλα Παπανικολάου. 

Το Star επικοινώνησε με την 40χρονη το μεσημέρι της Παρασκευής και η γυναίκα με βραχνή φωνή ευχαρίστησε για τα περαστικά και ανέφερε ότι δεν θέλει να μιλήσει σε κανέναν. 

Κορωνοϊός: Αρνητικό το τεστ του γιου της 40χρονης στο «Αττικόν»

«Στο Σωτήρια συναντήσαμε μπάχαλο, εμείς τηρήσαμε το πρωτόκολλο»

Η γυναίκα επέστρεψε από το Μιλάνο πριν από λίγες ημέρες, αγνοώντας ότι έχει κολλήσει τον ιό και στις 24 Φεβρουαρίου γιόρτασε τα γενέθλια της μαζί με συναδέλφους της στο χώρο εργασίας της και λίγες ώρες αργότερα άρχισαν τα πρώτα συμπτώματα.

Πήγε στο νοσοκομείο «Σωτηρία» τηρώντας το πρωτόκολλο, όμως όπως αποκάλυψε συγγενικό της πρόσωπο στη συνέχεια δεν εφαρμόστηκε κατά γράμμα από το νοσοκομείο.

Αναστέλλονται οι σχολικές εκδρομές λόγω κορωνοϊού

«Πήγαμε στο «Σωτηρία» στις οκτώ το βράδυ της Τετάρτης. Ήταν μπροστά μας 40 άτομα. Τους είπαμε ότι είμαστε από Ιταλία θέλουμε προτεραιότητα. Η γυναίκα δεν άντεχε και γυρίσαμε σπίτι. Πήρα τηλέφωνο στον ΕΟΔΥ τα μεσάνυχτα και τους είπα ότι στο «Σωτηρία» είναι ένα μπάχαλο. Έχουμε πει ότι είμαστε από την Ιταλία δεν μας έδωσαν προτεραιότητα. Μπορώ να πάω σε ιδιωτικό νοσοκομείο τους ρώτησα; Ναι μου απάντησαν», κατήγγειλε ο συγγενής της 40χρονης. 

Κορωνοϊός: Εντοπίστηκε ο πρώτος σκύλος θετικός στον ιό

Η γυναίκα, όπως ισχυρίζεται άτομο του στενού της περιβάλλοντος, πήγε στο ιδιωτικό θεραπευτήριο των Νοτίων Προαστίων στις οκτώ το πρωί της Πέμπτης και αμέσως σήμανε συναγερμός, κάτι που δεν συνέβη στο «Σωτηρία».

Κορωνοϊός: Στους 21 οι νεκροί στην Ιταλία - 800 τα κρούσματα

«Στο Σωτηρία δεν υπήρξε άλλη μεταχείριση από την ώρα που τους είπαμε ότι είμαστε από Ιταλία. Η γυναίκα καθόταν εκεί και μας είπε ότι δεν μπορεί να καθίσει άλλο. Πάμε σπίτι και ξαναρχόμαστε. Δεν είχε συμπτώματα όταν πήγαμε, είχαν υποχωρήσει όταν φθάσαμε στο νοσοκομείο. Είχε ένα μικρό πυρετό πριν. Πήγαμε σεβόμενοι την ατομική μας υγεία και τη δημόσια υγεία», πρόσθεσε το συγγενικό πρόσωπο της ασθενούς.

Καταγγελίες ότι στο «Σωτηρία» δεν γινόταν διαλογή ασθενών»

Όπως καταγγέλλει συνοδός ασθενή, δεν υπήρχε συντονισμός μέσα στο νοσοκομείο, καθώς όλοι περίμεναν στους ίδιους χώρους και προσθέτει ότι δεν υπήρχε διαλογή, όλοι περίμεναν στην αναμονή και η αναμονή ήταν τεράστια. 

Κορωνοϊός: Επιστρέφουν οι 100 μαθητές από το Λονδίνο

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε αν έχετε υποψία για κορωνοϊο 

Σε περίπτωση που έχετε υποψία ότι εμφανίζεται κάποια από τα συμπτώματα του κορωνοϊού, επικοινωνήστε με τον ΕΟΔΥ στον τηλεφωνικό αριθμό 210 5112054.

Στη γραμμή αυτή θα σας κάνουν ερωτήσεις για αν έχετε ταξιδέψει τις τελευταίες 15 ημέρες στο εξωτερικό ή αν έχετε έρθει σε επαφή με άτομα που βρέθηκαν εκτός Ελλάδας και κατόπιν θα σας δώσουν οδηγίες να πάτε σε νοσοκομείο που ειναι σημείο αναφοράς.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.


 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top