Αναστέλλονται οι σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό λόγω κορωνοϊού

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της επιτροπής των λοιμωξιολόγων

Αναστέλλονται όλες οι σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό λόγω του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της επιτροπής των λοιμωξιολόγων Σωτήρη Τσιόδρα.

Ακυρώνεται η Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης λόγω κορωνοϊού

Όπως επισήμανε ο κ. Τσιόδρας ο λόγος αναστολής των εκδρομών έχει να κάνει με τη δυσκολία ιχνηλάτησης των επαφών, ενώ όπως τόνισε οι αρχές συνεχίζουν την έρευνα για να διαπιστώσουν με ποιους ήρθαν σε επαφή τα τέσσερα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα.Μάλιστα από την έως τώρα διαδικασία ιχνηλάτησης των υπαρχόντων κρουσμάτων δεν έχουν επιβεβαιωθεί νέα κρούσματα ανάμεσα σε αυτούς με τους οποίους ήρθαν σε επαφή όσοι έχουν ήδη προσβληθεί από τον ιό. 

Κορωνοϊός: Εντοπίστηκε ο πρώτος σκύλος θετικός στον ιό

Όπως εξήγησε, δεν κρίνεται απαραίτητη η αναστολή κοινωνικών εκδηλώσεων και συναθροίσεων, καθαρά όμως επιδημιολογικοί λόγοι επέβαλαν την ακύρωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων καθώς, όπως έκρινε η επιτροπή, «η συνάθροιση χιλιάδων ανθρώπων θα ευνοούσε σημαντικά τους παράγοντες μετάδοσης του κορωνοϊού με διασπορά σε όλη την επικράτεια». 

Ακύρωση εκδηλώσεων στο "ΚΠΙΣ Νιάρχος" λόγω κορωνοϊού

«Η επιδημία εμφανίζεται όλο και σε περισσότερες χώρες και ο κόσμος ετοιμάζεται για την επόμενη μέρα», κατέληξε ο κ. Τσιόδρας. Τέλος ζήτησε να υπάρξει σεβασμός στην ατομικότητα των ασθενών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top