Κορωνοϊός: Εντοπίστηκε ο πρώτος σκύλος θετικός στον ιό

Πρόκειται για κατοικίδιο γυναίκας που νοσεί

Δείτε στο βίντεο το ρεπορτάζ για τις εξελίξεις που αφορούν τον κορωνοϊό στην Ιταλία.

Ο σκύλος μιας ασθενούς στο Χονγκ Κόνγκ τέθηκε σε καραντίνα, αφού βρέθηκε θετικός στον ιό του κορωνοϊού, σύμφωνα με τις αρχές, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει αποδειχθεί αν η ασθένεια μεταδίδεται από τα ζώα συντροφιάς στους ανθρώπους. 

Κορωνοϊός: Τα δύο πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα και στο Μεξικό

Σύμφωνα με πληροφορίες του αρμόδιου υπουργείου στο Χονγκ Κόνγκ, ο σκύλος δεν παρουσιάζει συμπτώματα της ασθένειας, παρόλο που εντοπίστηκαν μικρά ποσοστά του covid-19 σε δείγμα που συνέλεξαν από τη μύτη και τα σάλια του ζώου.

Κορωνοϊός: Επιστρέφουν οι 100 μαθητές από το Λονδίνο

Οι αρχές απομάκρυναν τον σκύλο από το σπίτι της ιδιοκτήτριάς του. Πρόκειται για μια 60χρονη που είχε βρεθεί θετική στον ιό μια μέρα νωρίτερα και νοσηλεύεται στην απομόνωση.

Κορωνοϊός: O Dow Jones γνώρισε τη μεγαλύτερη πτώση στην ιστορία

Προς το παρόν δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι τα ζώα συντροφιάς, όπως σκύλοι και γάτες, μπορούν να μεταδώσουν τον ιό στους ανθρώπους, όμως το υπουργείο του Χονγκ Κονγκ εκτίμησε ότι τα ζώα των ασθενών θα πρέπει να τίθενται σε καραντίνα επί 14 ημέρες.

Στο Χονγκ Κονγκ έχουν καταγραφεί 93 κρούσματα του νέου κοροναϊού και δύο θάνατοι.

571 νέα κρούσματα στη Νότια Κορέα

Η Νότια Κορέα κατέγραψε 571 νέα κρούσματα του covid-19 μέσα σε μια μέρα, ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στα 2.337 και αποτελεί την μεγαλύτερη εμφάνιση του ιού εκτός Κίνας.

Μέχρι στιγμής ο ιός έχει προκαλέσει 13 θανάτους στη χώρα, ενώ οι γειτονικές τη χώρες ενίσχυσαν τους περιορισμούς τους στα σύνορά τους.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top