Πέθανε η «Αγία Αθανασία του Αιγάλεω»

Πώς «παγίδεψε» χιλιάδες ανυποψίαστους και τους πήρε την περιουσία τους

Η Αγία Αθανασία

Σε ηλικία 92 ετών, «έφυγε» από τη ζωή η Αθανασία Κρικέτου – Σάμαρη, γνωστή και ως «Αγία Αθανασία του Αιγάλεω».

Η κηδεία της έγινε το περασμένο Σάββατο στο γηροκομείο «Παναγία Φανερωμένη» που είχε δημιουργήσει η ίδια στη Μάνδρα, κοντά στα Βίλια. 
Εκεί βρέθηκαν αρκετοί ιερείς, αλλά και πιστοί ακόλουθοι της «αγίας».

Άνδρες και γυναίκες με λευκά μαντίλια συνόδευσαν τη σορό της στο σημείο, όπου η ίδια είχε φτιάξει από το 1985 έναν ολόλευκο μαρμάρινο τάφο. 
Δίπλα μάλιστα βρίσκεται το οστεοφυλάκιο που κατασκευάστηκε για να τοποθετούνται τα οστά των πιστών της. 

Η ιστορία της «Αγίας Αθανασίας του Αιγάλεω»

Η Αθανασία Κρικέτου – Σάμαρη εκμεταλλεύτηκε από πολύ νέα μια σπάνια δερματική νόσο από την οποία έπασχε, τον κνιδωτικό δερμογραφισμό, και ισχυριζόταν ότι η Παναγία επικοινωνούσε μαζί της μέσω μηνυμάτων που εμφανίζονταν στο σώμα της. 

Σιγά σιγά άρχισε να αποκτά πλήθος πιστών που πίστεψαν ότι όντως της μιλούσε η Παναγία. Χάρη στις δωρεές τους η «Αγία Αθανασία» κατάφερε να φτιάξει ένα γηροκομείο στη Μάνδρα. Για να δεχθεί μάλιστα οποιονδήποτε ηλικιωμένο ως τρόφιμο, του έπαιρνε όλη της σύνταξή του, αλλά και περιουσιακά του στοιχεία. 

Οι τρόφιμοι όμως ζούσαν σε άθλιες συνθήκες και όπως αποδείχθηκε μετά από ελέγχους των επιθεωρητών του υπουργείου Κοινωνικών Υπηρεσιών οι γιατροί έδιναν υπνωτικά στους ηλικιωμένους για να μην μπορούν να κουνηθούν από τα κρεβάτια τους. Σχεδόν όλοι ήταν σκελετωμένοι και παρέμεναν εκεί, περιμένοντας το τέλος. 

Από το γηροκομείο αυτό, η «Αγία Αθανασία απέκτησε τεράστια κινητή και ακίνητη περιουσία, εκμεταλλευόμενη την ευπιστία κάποιων ανθρώπων. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top