Διακίνηση Μεταναστών: «Σουηδοί πήραν 9.000 ευρώ για μένα και τον γιο μου»

Πώς συλλαμβάνονται και αφήνονται ξανά ελεύθεροι

Ένα πρόβλημα που δεν βρίσκει άμεσα λύση έφερε στο φως η κινηματογραφική καταδίωξη του διακινητή στη Βόρεια Ελλάδα, χθες το βράδυ. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων και των μεταναστών που πέφτουν θύματα των διακινητών, οι τελευταίοι αν και συλλαμβάνονται μετά από λίγο αφήνονται πάλι ελεύθεροι.

Θεσσαλονίκη: Κινηματογραφική καταδίωξη διακινητή μεταναστών

Στην παλαιά εθνική οδό, στο χωριό Άγιος Βασίλειος, διασχίζουν τον δρόμο οι λαθροδιακινητές για να μεταφέρουν τους παράτυπους μετανάστες στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων.

Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι φορές που οι κάτοικοι γίνονται αυτόπτες μάρτυρες κινηματογραφικής καταδίωξης, ενώ την τελευταία φορά έχασε τη ζωή του ο ψάλτης του χωριού. 

Κομοτηνή: Συνελήφθησαν τρεις Σύροι για κατοχή βαρύ οπλισμού

Οι διακινητές συλλαμβάνονται αλλά... αφήνονται ελεύθεροι 

Οι οικογένειες ειναι τα εύκολα θύματα των διακινητών, όπως στην περίπτωση του Μαχέρ Μουσταφά Σαμπάν, ο οποίος πλήρωσε Σουηδούς διακινητές για να μεταφέρουν εκείνον και το 3χρονο παιδί του από την Αθηνά στη Γερμανία.

Παρόλο που τους συνέλαβαν, αυτός και το παιδί του κρατούνται, ενώ οι διακινητές είναι ελεύθεροι μετά την απολογία τους στον ανακριτή. 

Αυστηροποιούνται οι ποινές για βιασμό, παιδεραστία και διακίνηση μεταναστών

«Πήραν 9.000 ευρώ για μένα και τον γιο μου»

«Συμφωνήσαμε να πάρει από μένα 9.000 ευρώ, 4.500 ευρώ για μένα και τα άλλα για το γιο μου. Μας συνέλαβαν, καθώς δεν είχαμε γνήσια έγγραφα. Αυτή τη στιγμή, όμως, κρατάνε μόνο εμένα και το παιδί μου που δεν τρώει τίποτα και βρίσκεται σε άθλια κατάσταση», ανέφερε ο άτυχος πρόσφυγας. 

Κύκλωμα μετέφερε παράνομους μετανάστες με πολυτελές αυτοκίνητο

Ο Μουσταφά πλήρωσε συνολικά πέντε διακινητές από τον Λίβανο μέχρι και την Αθήνα, με πρώτο προορισμό την Τουρκία.

Με τον γιο του έφθασε την Κω, ενώ πλήρωσε και έναν τρίτο διακινητή για να τον φέρει στην Αθήνα. Τέλος, οι δυο Σουηδοί πήραν χιλιάδες ευρώ για τον πάνε στην Γερμανία.

Ο πατέρας με τον μόλις τριών ετών γιο του θα επιστρέψει μετά τη σύλληψη του και πάλι στον Λίβανο, ενώ οι διακινητές ειναι ελεύθεροι και βρίσκονται ήδη στη Σουηδία.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top