Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος ο 27χρονος που έστειλε την 9χρονη στη Γερμανία

Το κορίτσι εντοπίστηκε στην Αυστρία

περιπολικό

Ελεύθερος αφέθηκε άνευ όρων ο 27χρονος Αφγανός στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος είχε συλληφθεί για την έκθεση 9χρονης, της οποίας είχε την προσωρινή επιμέλεια. Όπως είχε υποστηρίξει ο ίδιος, είχε στείλει το κορίτσι παράνομα στη Γερμανία όπου ζει η μητέρα της. 

Νέα εξαφάνιση ανήλικης: Ο πατριός φέρεται να την έστειλε στη Γερμανία

Μετά από αναζητήσεις της αστυνομίας, το κοριτσάκι, με καταγωγή από το Αφγανιστάν, βρέθηκε στο Μπάντεν της Αυστρίας και είναι καλά στην υγεία του, ενώ δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες για να παραδοθεί στην μητέρα του.

Ο 27χρονος, που είχε την προσωρινή επιμέλεια της ανήλικης, απολογούμενος φέρεται να είπε ότι την παρέδωσε σε άτομο της εμπιστοσύνης του κι ότι θα έχει καλύτερη ζωή στο πλευρό της μητέρας της.

Το χρονικό της υπόθεσης

Πριν από λίγες ημέρες, ο 27χρονος είχε παραδώσει το 9χρονο κορίτσι σε συμπατριώτη του για να συνταξιδέψουν στη Γερμανία όπου ζει η μητέρα της.

Οι αστυνομικές και δικαστικές Αρχές της Θεσσαλονίκης κινητοποιήθηκαν όταν ειδοποιήθηκαν από εκπροσώπους Mη Kυβερνητικής Oργάνωσης που είχαν αναλάβει να βοηθήσουν τον 27χρονο στις διαδικασίες ανάληψης της κηδεμονίας της 9χρονης. 

Παράλληλα με αυτή τη διαδικασία είχαν ξεκινήσει αναζητήσεις για τον εντοπισμό της ανήλικης, η οποία βρέθηκε στην Αυστρία λίγο αργότερα.

Ο 27χρονος φέρεται να έχει καταθέσει ότι έφτασε πέρσι στην Ελλάδα, μέσω Έβρου, συνοδεύοντας την ανήλικη. Από τότε ζουν στη Θεσσαλονίκη, όπου συμμετέχουν σε χρηματοδοτούμενο από την Ε.Ε. πρόγραμμα στέγασης που υλοποιεί η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top