Νέα εξαφάνιση ανήλικης: Ο πατριός φέρεται να την έστειλε στη Γερμανία

Βρίσκεται υπό κράτηση

αστυνομία

Μια υπόθεση εξαφάνισης ενός ανήλικου κοριτσιού από το Αφγανιστάν ταλανίζει την αστυνομία στη Θεσσαλονίκη τα τελευταία 24ωρα.

Βαλεντίν: Ποινική δίωξη για κακούργημα σε βάρος του πατέρα της μικρής

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε στις Αρχές ο 27χρονος πατριός της, Αφγανικής καταγωγής, παρέδωσε το κορίτσι σε συμπατριώτες του για να συνταξιδέψουν στην Γερμανία όπου φέρεται να ζει η μητέρα της.

Η υπόθεση έχει κινητοποιήσει τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές της Θεσσαλονίκης ενώ σε εξέλιξη είναι αναζητήσεις της ΕΛ.ΑΣ. σε συνεργασία με αρχές άλλων ευρωπαϊκών χωρών όπου πιθανολογείται ότι βρίσκεται.

Υπό κράτηση ο πατριός 

Ο 27χρονος πατριός βρίσκεται υπό κράτηση και η εισαγγελέας πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης άσκησε σε βάρος του δίωξη για αρπαγή ανηλίκου και τον παρέπεμψε να απολογηθεί σε ανακρίτρια.

Η δικογραφία που είχε σχηματιστεί από την αστυνομία αφορούσε το αδίκημα της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο.

Βρέθηκε στη Γαλλία η μικρή Βαλεντίν: Σήμερα θα πήγαινε και ο πατέρας της

Ο 27χρονος, ενόψει της διαδικασίας ανάληψης της κηδεμονίας της 9χρονης, της οποίας φέρεται να έχει τη προσωρινή της επιμέλεια, κατέθεσε ότι μετέβη στην Αθήνα για να την παραδώσει σε συμπατριώτες του.

Στόχος ήταν να ταξιδέψει μαζί τους στην Γερμανία, χώρα όπου, κατά τα λεγόμενά του, διαμένει η σύντροφός του και μητέρα του κοριτσιού. Υπό αυτές τις συνθήκες ενημερώθηκαν οι Αρχές και ακολούθησε η σύλληψή του.

Ο 27χρονος φέρεται να έχει καταθέσει ότι έφτασε πέρσι στην Ελλάδα, μέσω Έβρου, συνοδεύοντας την ανήλικη. Από τότε ζουν στη Θεσσαλονίκη, όπου συμμετέχουν σε χρηματοδοτούμενο από την Ε.Ε. πρόγραμμα στέγασης που υλοποιεί η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top