Τρισάγιο στη μνήμη του 24χρονου εύζωνα που πέθανε μετά τη σκοπιά

Παρών ο Προκόπης Παυλόπουλος

Προκόπης Παυλόπουλος εύζωνες

Τελέστηκε το πρωί της Πέμπτης τρισάγιο στη μνήμη του εύζωνα οπλίτη Θωμά Σπυρίδωνος, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

Ο 24χρονος εύζωνας έπεσε νεκρός, τον Φεβρουάριο του 2019, λίγο μετά την εκτέλεση του καθήκοντος του στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. 

Μετά τη σκοπιά, επέστρεψε στο στρατόπεδο της Προεδρικής Φρουράς, το οποίο βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το προεδρικό μέγαρο. Το βράδυ αισθάνθηκε αδιαθεσία και δεν μπορούσε να σηκωθεί από το κρεβάτι.

Οι συνάδελφοί του κατάλαβαν ότι είχε δυσκολία να αναπνεύσει και άμεσα ειδοποίησαν τον γιατρό, ο οποίος προσπάθησε μάταια να τον επαναφέρει.

Ξάνθη: Η παλικαρίσια παρέλαση των Ευζώνων υπό καταρρακτώδη βροχή

Το τρισάγιο τελέστηκε στην Προεδρική Φρουρά και ακολούθησε η τελετή ονομασίας της αίθουσας των εστιατορίων της Προεδρικής Φρουράς σε αίθουσα Εύζωνα «ΘΩΜΑ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ» ως ένδειξη τιμής στον εκλιπόντα.

Τι δήλωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος

Aπευθυνόμενος στους άνδρες της Προεδρικής Φρουράς, ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε: «Αποτίουμε σήμερα τον οφειλόμενο φόρο τιμής σε έναν συνάδελφό σας, ο οποίος μαζί σας υπηρέτησε τις αρχές και τις αξίες της Προεδρικής Φρουράς».

«Έπεσε κατά την άσκηση του καθήκοντος, παρά το γεγονός πως ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν να γίνει, έγινε. Έτσι ήταν το θέλημα το Θεού» συνέχισε.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος στην Προεδρική Φρουρά / Eurokinissi

Παράλληλα, σημείωσε ότι «εμείς σήμερα, εδώ, έχουμε χρέος να τιμούμε τη μνήμη του, να τιμούμε το παράδειγμά του» και πρόσθεσε: «Όσοι τον γνωρίσατε και τον ζήσατε, κρατήστε τον χαραγμένο στην μνήμη σας. Εκείνοι που δεν τον γνωρίσατε αλλά είστε σήμερα εδώ και εκείνοι που θα έρθουν και θα βλέπουν το όνομά του χαραγμένο σε αυτήν την αίθουσα, ας αναλογίζονται το παράδειγμά του. Γιατί τέτοια παραδείγματα είναι πολύτιμα ιδίως σε αυτούς τους κρίσιμους καιρούς».

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθύνθηκε στους οικείους, τους γονείς, τους λοιπούς συγγενείς του εκλιπόντος και τόνισε: «Ο πόνος, βεβαίως, είναι αβάσταχτος, το κενό δεν μπορεί ν' αναπληρωθεί, αλλά να θυμάστε: Η αιωνιότητα των ανθρώπων εξαρτάται από αυτό που αφήνουν πίσω τους και όχι από τα χρόνια που περνούν επί γης. Κατά τούτο ο Σπύρος θα έχει την αιωνιότητα εκείνη, η οποία χαρακτηρίζει τους ανθρώπους με το δικό του ήθος και την δική του πίστη στην πατρίδα. Αιωνία η μνήμη του».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top