Ολοκληρώθηκαν οι προγραμματισμένες πορείες στο κέντρο της Αθήνας

Παραμένουν ακινητοποιημένα τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Ολοκληρώθηκαν χωρίς εντάσεις οι προγραμματισμένες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και πορείες στο κέντρο της Αθήνας κατά του σχεδίου νόμου για το ασφαλιστικό. Η κυκλοφορία έχει αποκατασταθεί.

Στη Βουλή το νέο ασφαλιστικό – Οι ευνοημένοι και οι αλλαγές

Οι εργαζόμενοι αντέδρασαν στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε τη Δευτέρα στη Βουλή και προχώρησαν στην κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας. Μάλιστα το βράδυ της Δευτέρας ήταν γνωστό ότι ο Προαστιακός και τα τρένα του ΟΣΕ θα λειτουργήσουν κανονικά, όμως τελικά οι εργαζόμενοι αποφάσισαν αιφνιδιαστικά να συμμετάσχουν στην απεργία. 

Μαξίμου: Δεν ξεσηκώθηκαν για τον Νόμο Κατρούγκαλου και απεργούν τώρα!

Και η ΑΔΕΔΥ συμμετέχει στην 24ωρη απεργία, που σημαίνει πως ρολά έχει κατεβάσει και το Δημόσιο. 

Απεργία: Συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας

Στο πλαίσιο των εργατικών κινητοποιήσεων που έχουν εξαγγείλει αρκετά σωματεία πραγματοποίησαν τρεις ξεχωριστές κεντρικές συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας. 

Συγκεκριμένα:

  • Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών και Συνδικάτων, στις 10:30 στα Προπύλαια.
  • Συγκέντρωση Πρωτοβάθμιων Σωματείων στα Χαυτεία στις 10:30 το πρωί
  • Συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00 της ΑΔΕΔΥ και σωματείων.
  • Συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας από το ΠΑΜΕ.

Δεν ισχύει ο Δακτύλιος

Λόγω της απεργίας στα μέσα μαζικής μεταφοράς, η Τροχαία ανακοίνωσε πως δε θα ισχύσει για σήμερα το μέτρο του Δακτυλίου, ενώ θα επιτρέπεται η χρήση των λεωφορειολωρίδων από όλα τα οχήματα. 

Απεργία στα μέσα μαζικής μεταφοράς: Δε θα ισχύσει ο Δακτύλιος

Η αστυνομία κάνει έκκληση στους οδηγούς να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων για την αποφυγή πρόκλησης περισσότερων κυκλοφοριακών προβλημάτων. 

Δεμένα και τα πλοία στα λιμάνια

Σε τροποποιήσεις και αλλαγές στα δρομολόγια των πλοίων αναμένεται να προχωρήσουν οι περισσότερες ακτοπλοϊκές εταιρείες στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω απεργιακής κινητοποίησης πέντε ναυτεργατικών σωματείων, με αφορμή το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.  

Τα πλοία που θα βρίσκονται σε αυτά τα λιμάνια αναμένεται να αναχωρήσουν μετά τη λήξη της απεργίας, ενώ οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για να ενημερώνονται για τυχόν αλλαγές η τροποποιήσεις των δρομολογίων.

Απεργία: Ρολά και στους Δήμους

Στις απεργιακές κινητοποιήσεις μετέχει επίσης και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, το οποίο έχει αποφασίσει να συμμετέχει στην συγκέντρωση που θα γίνει στις 11:00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, όπως και οι εργαζόμενοι στους Δήμους (ΠΟΕ -ΟΤΑ).

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ σημειώνει σε ανακοίνωσή της ότι «το νομοσχέδιο που η κυβέρνηση καταθέτει για ψήφιση δεν είναι τίποτα άλλο παρά η συνέχιση των μνημονιακών αντιασφαλιστικών νόμων που ψηφίστηκαν την περίοδο 2010-2019 και είχαν ως συνέπεια τη μείωση των συντάξεων από 20% έως και 60%».

Τρίωρη στάση εργασίας στα ΜΜΕ

Με τρίωρη στάση εργασίας συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, ύστερα από απόφαση των Διοικητικών Συμβουλίων των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top