Μαξίμου: Δεν ξεσηκώθηκαν για τον Νόμο Κατρούγκαλου και απεργούν τώρα!

«Παραλογισμό» χαρακτηρίζουν στην κυβέρνηση την απεργία της Τρίτης

«Παραλογισμό» χαρακτηρίζουν στο Μέγαρο Μαξίμου την απεργία  της Τρίτης 18/2 στην οποία αναμένεται να παραλύσει σημαντικό τμήμα της παραγωγικής δραστηριότητας και των μεταφορών.  Μεταξύ άλλων υποστηρίζει ότι τα συνδικάτα που απεργούν δεν ξεσηκώθηκαν κατά του Νόμου Κατρούγκαλου και απεργούν τώρα που καταργήθηκε.  

«Παραλύει» η χώρα την Τρίτη- Απεργιακό μπλακ άουτ σε δημόσιο και ΜΜΜ

«Βασικό αίτημα της αυριανής 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ, του Εργατικού Κέντρου Αθήνας της ΠΟΕ ΟΤΑ, και των Σωματείων στον χώρο των μεταφορών, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις τους, είναι η κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου, η μη ψήφιση του νέου ασφαλιστικού και η επαναφορά σε προηγούμενες εποχές. Πραγματοποιούν δηλαδή μια απεργία για τον νόμο που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2016, στον οποίο ελάχιστα αντέδρασαν μέχρι το καλοκαίρι του 2019. Και πραγματοποιούν τώρα απεργία για τον Νόμο που φέρνει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος καταργεί αρνητικές διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου. Πρόκειται για συνδικαλιστικό παραλογισμό και για απεργίες φανερά υποκινούμενες με καθαρά κομματικά κίνητρα και στοχεύσεις» αναφέρουν οι κυβερνητικές πηγές.  

Απεργία στα μέσα μαζικής μεταφοράς: Δε θα ισχύσει αύριο ο Δακτύλιος

Οι ίδιες πηγές παραθέτουν τον κατάλογο των αιτημάτων «με τα οποία ουσιαστικά ζητούν την επιστροφή στην κατάσταση και τις αποδοχές προ Μνημονίων» και συγκεκριμένα ισχυρίζονται για την αιτία της ταλαιπωρίας εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών:  

«Οι «εργατοπατέρες» ζητούν: 
-Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.
-Κοινωνική ασφάλιση, Υγεία –Πρόνοια για όλους, αποκλειστικά Δημόσια, Δωρεάν και Υποχρεωτική. 
-Ένταξη των ηλεκτροδηγών της ΣΤΑ.ΣΥ. στα ΒΑΕ με αναδρομική ισχύ.
-Επαναφορά των ΒΑΕ, όπου έχουν καταργηθεί. 
-Υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης, η οποία να ανταποκρίνεται τόσο στις πραγματικές ανάγκες, όσο και στις ιδιαίτερες συνθήκες εργασίας των ειδικοτήτων της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. 

Τα αιτήματα αυτά είναι φανερό ότι κινούνται εκτός λογικής. Πρόκειται για καθαρά αντιπολιτευτική ενέργεια από επαγγελματίες «εργατοπατέρες» του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΜΕ».
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top