Σφοδρή κακοκαιρία στη Ρόδο: Έπεσαν πάνω από 100 χιλιοστά βροχής

Κάτοικοι βγήκαν με… κανό στους δρόμους

Σημαντικές βροχές με μεγάλα ύψη υετού αλλά και καταιγίδες σημειώθηκαν στο νησί της Ρόδου το Σάββατο.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το meteo, 104 χιλιοστά καταγράφηκαν στη Λίνδο και 100 χιλιοστά στον Έμπωνα Ρόδου. 

Μάλιστα, στα νότια θαλάσσια τμήματα της χώρας το σύστημα καταγραφής κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε περίπου 2.000 κεραυνούς τις βραδινές ώρες του Σαββάτου.

Ρόδος: Έδεσε στο λιμάνι το Blue Star 2 μετά από 9 ώρες!

Νωρίτερα, κάποιοι κάτοικοι στη Ρόδο άρχισαν να χρησιμοποιούν και κανό μετά την έντονη βροχόπτωση που έπληξε το νησί. Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου στη Λάρδο κάτοικος του χωριού επιστράτευσε την ευρηματικότητά του για να μπορέσει να μετακινηθεί στους πλημμυρισμένους δρόμους:

Αρκετοί χείμαρροι, επίσης, πλημμύρισαν με αποτέλεσμα οι δρόμοι να μετατραπούν σε «ποτάμια», ενώ σε αρκετούς οικισμούς σημειώθηκε διακοπή της ηλεκτροδότησης. Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο από την περιοχή του Αρχαγγέλου, όπου τα ορμητικά νερά… εισέβαλαν σε δρόμους του οικισμού:

Τα κυριότερα προβλήματα από την κακοκαιρία σημειώθηκαν σε περιοχές της δημοτικής ενότητας Λινδίων και Αρχαγγέλου, ενώ υπήρξαν επίσης καθυστερήσεις σε αεροπορικά δρομολόγια και ματαιώσεις προγραμματισμένων δρομολογίων πλοίων προς και από το νησί. Το πλοίο Blue Star 2 έφτασε στη Ρόδο στις 10 το πρωί, αλλά δεν μπορούσε να δέσει επί 9 ώρες στο λιμάνι, λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων. Τελικά, το πλοίο, με 249 επιβάτες, κατάφερε να δέσει στις 7 το απόγευμα του Σαββάτου.

Και στην Ικαρία υπήρξαν προβλήματα, με τον χώρο έξω από το αεροδρόμιο του νησιού να γεμίζει χώματα και μεγάλες ποσότητες νερού. Στο εσωτερικό του αεροδρομίου επίσης μπήκε νερό, ενώ πολλές ζημιές σημειώθηκαν σε οχήματα.


Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σαββατοκύριακου 
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top