Κοριτσάκι μπλέχτηκε σε κούνια νηπιαγωγείου - Ξεριζώθηκαν τα μαλλιά της

Θέλει να κινηθεί νομικά η οικογένεια της 5χρονης

κοριτσάκι

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στο Αγρίνιο όταν τα μαλλιά μιας μικρής μαθήτριας νηπιαγωγείου μπλέχτηκαν σε αυτοσχέδια κούνια, με αποτέλεσμα να ξεριζωθούν. 

Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Τρίτη, όταν το 5χρονο κοριτσάκι, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, βρέθηκε μπλεγμένο με το σχοινί της αυτοσχέδιας κούνιας και έχασε μεγάλο μέρος των μαλλιών του. 

Πέραμα: Βρέθηκε ο ανήλικος που έπεσε στη θάλασσα

Σύμφωνα με τις νηπιαγωγούς, το κοριτσάκι άρχισε να τραβά τα μπλεγμένα του μαλλιά. Μόλις φώναξε, οι τρεις δασκάλες προσπάθησαν να την ξεμπλέξουν, έκοψαν την τριχιά και προσπαθούσαν να την βοηθήσουν για αρκετή ώρα.

Από την άλλη μεριά, οι γονείς του κοριτσιού κάνουν λόγο για βαριά αμέλεια, ξεκινώντας από την κούνια, που ήταν ακατάλληλη και δεν έπρεπε να βρίσκεται εκεί.

Τι υποστηρίζει η οικογένεια της μικρής 

Η μητέρα της μικρής δήλωσε πως οι υπεύθυνες νηπιαγωγοί, βλέποντας την κατάσταση, δεν λειτούργησαν ήρεμα, αλλά τράβηξαν με δύναμη το κεφάλι του παιδιού, με αποτέλεσμα να του ξεριζώσουν τα μαλλιά, ενώ κανονικά έπρεπε να χρησιμοποιηθεί ψαλίδι, ώστε να σωθούν τα μαλλιά και να μην πονέσει το παιδί.

Το κεφάλι του μικρού κοριτσιού / Agriniopress

«Μόλις συνέβη το περιστατικό, οι νηπιαγωγοί επικοινώνησαν με τον άνδρα μου, τον ενημέρωσαν για ένα “μικρό ατύχημα” και τον καθησύχασαν. Θεωρήσαμε πως δεν χρειάζεται να πάμε στο νηπιαγωγείο. Μόλις όμως το παιδί επέστρεψε στο σπίτι με ταξί, όπως γίνεται κάθε μέρα, πάθαμε σοκ από το θέαμα που αντικρίσαμε», είπε η μητέρα της μικρής.

Οι γονείς πήραν το παιδί και πήγαν αμέσως στο νηπιαγωγείο, όπου υπήρχε ένταση, ενώ κλήθηκε και η αστυνομία που κατέγραψε το γεγονός. «Στο νοσοκομείο που πήγαμε, οι γιατροί απόρησαν με την κατάσταση του παιδιού. Είπαν πώς είναι δυνατό να έχει συμβεί κάτι τέτοιο» συνέχισε η ίδια.

Η μικρή λαμβάνει θεραπεία με κορτιζόνη και ο δερματολόγος που την εξέτασε κρίνει πως εφόσον οι θύλακες δεν έχουν υποστεί ανεπανόρθωτη ζημιά, τα μαλλιά της θα φυτρώσουν ξανά.

Κρήτη: Βρέθηκε μετά από 2 μήνες η 18χρονη που είχε εξαφανιστεί

Η οικογένεια, προτίθεται να κινηθεί νομικά κατά παντός υπευθύνου για την πρόκληση της βλάβης στο κοριτσάκι και την αμέλεια, που όπως υποστηρίζει, επέδειξαν οι υπεύθυνες του νηπιαγωγείου.

Το περιστατικό εξετάζει και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, που από τη στιγμή που κατατεθεί εγγράφως καταγγελία, θα κινήσει επίσης διαδικασίες από την πλευρά της , για τη ανεύρεση τυχόν ευθυνών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top