Τα νέα ελικόπτερα θα ενισχύσουν Έβρο και νησιά

Επί «τάπητος» η αγορά δύο γαλλικών φρεγατών

Δείτε το video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 

Δυναμικό ««παρών» σε ξηρά, θάλασσα και αέρα δίνει η Ελλάδα απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα. Στην πρώτη γραμμή άμυνας ρίχνονται σύντομα τα νέα ελικόπτερα του Στρατού, ενώ η ελληνογαλλική συμμαχία θα ενισχύσει το Ναυτικό και την Αεροπορία.  

Βάζουν πλωτά φράγματα στα νησιά για να ανακόψουν τις ροές

Τα μικρά και ευέλικτα επιθετικά ελικόπτερα που αγοράστηκαν πριν λίγο καιρό από τους Αμερικανούς, θα ενισχύσουν σύντομα τον Έβρο και τα νησιά του Αιγαίου. 

«Η χρησιμοποίησή τους αναβαθμίζει τις επιχειρησιακές δυνατότητες του Στρατού Ξηράς, καθώς αποτελούν βασικό πολλαπλασιαστή ισχύος» δήλωσε ο αρχηγός ΓΕΣ, Χαράλαμπος Λαλούσης.

Ν. Δένδιας: «Η συμφωνία με τις ΗΠΑ είναι προς το συμφέρον μας»

Ο Νίκος Δένδιας εξήρε τη συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες και ζήτησε από τη Βουλή να την υπερψηφίσει.

«Η αμερικανική παρουσία στην Αλεξανδρούπολη για παράδειγμα, είναι συν γαι την Ελλάδα και όχι πλην και θέλουμε να επιταχύνουμε τη σχετική συμφωνία» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών.

Μακρόν προς Μητσοτάκη: Στηρίζουμε την Ελλάδα, καταδικάζουμε την Τουρκία

Αμερικανοί πεζοναύτες θα πάρουν μέρος στην άσκηση «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», ενώ την Παρασκευή φτάνει στον Βόλο το γαλλικό ελικοπτεροφόρο «DIXMUDE» που θα συμμετάσχει στην αποβατική ενέργεια. Οι Γάλλοι δημοσιοποίησαν την Πέμπτη φωτογραφίες του «Σαρλ Ντε Γκολ» να συνοδεύεται στη Μεσόγειο από τη φρεγάτα «ΣΠΕΤΣΑΙ».  

Επί «τάπητος» η αγορά δύο γαλλικών φρεγατών

Η Αθήνα συζητά με το Παρίσι για την αγορά δύο φρεγατών «Μπελαρά», που θα ενισχύσουν καθοριστικά το Πολεμικό μας Ναυτικό. Το Παρίσι παρέχει και την τεχνική υποστήριξη που χρειάζονται τα ελληνικά Μιράζ-2000 για να κυριαρχούν και πάλι στον ουρανό του Αιγαίου. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 

 
 
 
 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top